Ο Δήμος Σάμου συμμετείχε στους 51ους διεθνείς παιδικούς αγώνες στο Κάουνας της Λιθουανίας

0
403
Σαμος Βαθύ

Ο Δήμος Σάμου συμμετείχε στους 51ους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες, στο Κάουνας της Λιθουανίας.

Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες ξεκίνησαν στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, ως έμπνευση του Μεθόδιου Κλέμενς, ενός παιδιού από τη Σλοβενία που μεγάλωσε μέσα στη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το όραμά του Κλέμενς, να αποτελέσει ο αθλητισμός την κοινή «γλώσσα» και τη μέθοδο να έλθουν σε επαφή παιδιά διαφορετικών φυλών, εθνοτήτων, χρώματος, θρησκείας και πολιτισμών, δικαιώθηκε με την εξάπλωση των αγώνων και την ανάδειξή τους σε παγκόσμιο θεσμό, που μεταφέρει μήνυμα συμφιλίωσης, ανεκτικότητας και ισότητας απέναντι στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Στον πυρήνα των International Children’s Games, που διεξάγονται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουν τη δομή παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων, βρίσκεται η συνεργασία μεταξύ Δήμων και πόλεων, καθώς η διοργάνωση αφορά σε μεγάλο βαθμό τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, η Σάμος «είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για τη συμμετοχή της στους εφετινούς αγώνες του Κάουνας, καθώς αποτελεί τον πρώτο νησιωτικό Δήμο που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο.

Η αποστολή της Σάμου στους 51ους ICG, περιλαμβάνει 14 άτομα και συγκεκριμένα, 8 αθλητές του στίβου, 2 αθλητές της Ιστιοπλοΐας, 2 προπονητές και 2 συνοδούς.»