Το 3ο Φεστιβάλ Σάμου έρχεται το τριήμερο 14 έως 16 Ιουλίου

0
265

Ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, δρώμενα, πολλές συμμετοχές και κεράσματα εκλεκτών τοπικών προϊόντων της Σάμου έρχεται από τις 14 έως τις  16 Ιουλίου στον αναμορφωμένο υπαίθριο χώρο της Μαυρογενείου Σχολής στο Μαλαγάρι της Σάμου.

Πρόκειται για το 3ο Φεστιβάλ Σάμου, το οποίο έχει σκοπό να αναδείξει τα προϊόντα και τις ομορφιές του νησιού, να αναδείξει την τοπική γαστρονομική ταυτότητα και να προάγει τον πολιτισμό.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει μια πολυπρόσωπη επιτροπή εθελοντών. Το SAMOS Festival 2017 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποστηρίζεται από τον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων, το Chef’s Club of Athens «ACROPOLIS» καθώς και τα Δημόσια ΙΕΚ Αιγάλεω, Πειραιά και Σάμου. Χρυσός Χορηγός είναι η Blue Star Ferries, ενώ υποστηρίζεται και από σημαντικό αριθμό σαμιακών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πλήθος εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων παιδικά εργαστήρια (με τα «Παραμύθια του Αιγαίου» και «Η Σάμος σε τρεις διαστάσεις»), παιδικές αθλητικές εκδηλώσεις («Τα παιχνίδια της γειτονιάς»), παρουσίαση παραδοσιακών τεχνών και τεχνικών («Ανεμόμυλοι» από τον μυλομαραγκό Γεώργιο Καμίτση και «Ξυλοναυπηγική» από τον Κώστα Χωριανόπουλο, ξυλοναυπηγό), παραδοσιακούς χορούς («Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Σάμου», από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος Σάμου «ο Καπετάν Λαχανάς» και από τον Σύλλογο «H ΡΙΒΑ» Καρλοβάσου), μουσικές εκδηλώσεις και φυσικά παρουσίαση της παραδοσιακής σαμιώτικης κουζίνας και των τοπικών προϊόντων του νησιού.