Δήμος Χανίων: Για έκτη συνεχόμενη χρονιά προχωρά στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

0
295
Τάσος Βάμβουκας Χανιά
Τάσος Βάμβουκας, Δήμαρχος Χανίων

Με σκοπό τη μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών, που αντιμετωπίζουν κοινωνικο – οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος Χανίων με τη συνεργασία της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, προχωρεί για έκτη συνεχή χρονιά στη λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου».

«Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία και πάλι με την Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων υλοποιούν και φέτος για 6η συνεχή χρόνια το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Ο Σύλλογος ανταποκρίθηκε άμεσα δείχνοντας την κατανόηση, την αλληλεγγύη και την κοινωνική του ευαισθησία στο δικαίωμα για ισότιμη δυνατότητα συμμετοχής στην φροντιστηριακή εκπαίδευση μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικό οικονομικά προβλήματα” ανέφερε σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Γεώργιος Καμπουράκης, τόνισε ότι στο “Κοινωνικό Φροντιστήριο” τα παιδιά που επιλέγονται, με την πετυχημένη συνεργασία της Ένωσης με την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής την οποία ευχαριστεί ιδιαίτερα γι αυτό, εντάσσονται κανονικά και ισότιμα στα τμήματα των φροντιστηρίων που συμμετέχουν στην δράση και οι φροντιστές δεν έχουν καμία απολαβή.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 έως και την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου,Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεA και Ισότητας ,Κυδωνίας 29, Ισόγειο Δημαρχείου, τις ώρες 9.00 π.μ -1.00 μ.μ και στο τηλέφωνο της Υπηρεσίας 2821341693 προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Αίτηση συμμετοχής (παρέχεται από την υπηρεσία).

2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Ειδικού Δελτίου ταυτότητας ομογενούς ή άδεια παραμονής.

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

4. i. Εκκαθαριστικό εφορίας του έτους 2016.

ii. Αντίγραφο Ε1 δήλωσης του έτους 2016.
iii. Ε9 στην περίπτωση που προκύπτουν ακίνητα.

5. Τίτλος απόλυσης μαθητή ή Αποδεικτικό φοίτησης του προηγούμενου σχολικού έτους.

6. Αίτηση για συμμετοχής