Συνεχίζεται η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Κηφισιάς – Παρών και ο δήμαρχος Γ. Θωμάκος

0
323

Συνεχίζεται η απολύμανση και η πλύση των κάδων απορριμμάτων του Δήμου Κηφισιάς από ειδικά συνεργεία και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη. Στους δρόμους της Κάτω Κηφισιάς μαζί με το συνεργείο ήταν από το πρωί ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Οι ψεκασμοί των κάδων γίνονται με ειδικό φάρμακο και σαπούνι ενώ οι πλύσεις με ειδικό πλυντήριο, διαδικασία που διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Ο Δήμος Κηφισιάς θα προχωρήσει και σε εργολαβία για το πλύσιμο των κάδων.

Στόχος του Δήμου είναι να καθαριστούν όλοι οι κάδοι δηλαδή 1800 μεγάλοι και οι 5000 πράσινοι μικροί μετά και την πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας.

Παράλληλα, η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς πραγματοποίησε σπιρομέτρηση σε υπαλλήλους της καθαριότητας την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 στο χώρο του Αμαξοστασίου Κηφισιάς.

Τις εθελοντικές της υπηρεσίες προσέφερε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και η ιατρός Πνευμονολόγος, στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» κα Χαρίκλεια Γιαννακοπούλου. Ο αριθμός σπιρομετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν ανέρχεται σε 78.

«Η σπιρομέτρηση είναι μια απλή, ανώδυνη εξέταση που δίνει πληροφορίες για τη λειτουργία των πνευμόνων. Είναι η πιο χρήσιμη διαγνωστική εξέταση για την χρόνια αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (χρόνια βρογχίτιδα, βρογχικό άσμα κ.α.) διότι μπορούμε να τα διαγνώσουμε στα αρχικά τους στάδια και να χορηγήσουμε την κατάλληλη αγωγή ανακόπτοντας έτσι, πιθανή επιδείνωση αυτών των παθήσεων», επεσήμανε η γραμματέας της Επιτροπής, Επισκέπτρια Υγείας στο ΚΕΠ Υγείας, κα Ασημίνα Σωτηροπούλου.

Η Επιτροπή ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές για την υλοποίηση της σπιρομέτρησης και τη διοίκηση του Δήμου για τη συμπαράστασή της στο έργο της