Στην υπηρεσία των πολιτών του Κιλκίς και πάλι οι τρεις ρομποτικοί κάδοι απορριμάτων

0
356

Στις υπηρεσίες των πολιτών είναι ξανά από την Πέμπτη 6 Ιουλίου, οι τρεις ρομποτικοί κάδοι στο Κιλκίς, όπως ανακοίνωσε η αντιδημαρχία Καθαριότητας –Ανακύκλωσης του Δήμου.

Οι ρομποτικοί κάδοι που είναι τοποθετημένοι στις οδούς Αγίου Γεωργίου, Περικλέους και στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Κ. Γαβριηλίδη, επισκευάστηκαν από ειδικό συνεργείο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάλι για την απόθεση αστικών απορριμμάτων.

Όπως υπενθυμίζει στους πολίτες ο Δήμος, οι ρομποτικοί κάδοι δέχονται μόνο οικιακά απορρίμματα δεμένα μέσα σε πλαστικές σακούλες. Δεν πρέπει να ρίχνονται χύμα σκουπίδια στους ρομποτικούς κάδους και για κανένα λόγο αυτοί να επιβαρύνονται με άλλου είδους απορρίμματα (κλαριά, μπάζα, χώματα, μπουκάλια, νωπά ψάρια και κρέατα).

Οι ρομποτικοί κάδοι θεωρούνται γενικότερα μια έξυπνη τομή στη διαχείριση των απορριμμάτων που είναι οικολογική και φιλική προς το περιβάλλον καθώς αποθηκεύουν μέσω της αυτόματης συμπίεσης απορριμμάτων μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων από τους συμβατικούς κάδους, δεν εκλύουν δυσοσμίες και υγρά στον περιβάλλοντα χώρο και καταλαμβάνουν μικρή επιφάνεια εγκατάστασης.