Δήμος Πλατανιά : Επετειακή εκδήλωση για την μάχη του ΔΡΟΜΟΝΕΡΟΥ

0
452

Με μια σεμνή τελετή που έλαβε χώρα  στον μνημείο Ηρώων  στο Δρομόνερο της Δημοτικής Ενότητας Βουκολιών ,απέτισε  φόρο τιμής ο Δήμος Πλατανιά   στους αγωνιστές της μάχης του Δρομονέρου.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο εκπαιδευτικός Γιακουμάκης Γιάννης ο οποίος αναφέρθηκε με μια μεστή ομιλία στο Ιστορικό της μάχης.

Ως γνωστόν, η μάχη  του Δρομονέρου έγινε το 1896 κατά την διάρκεια των αγώνων για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού από την Κρήτη .

Προηγουμένως ειχε πάρει τον λόγο  ο Δήμαρχος Πλατάνια κ  Γ.Μαλανδράκης  , ο οποίος, αφού χαιρέτισε τους παριστάμενους, αναφέρθηκε  στην ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στους αγωνιστές,  των οποίων ο αγώνας, όπως χαρακτηριστικά είπε, συνιστά διαρκές μάθημα παιδείας.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε

..”έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία – όχι μόνο ως τιμή αλλά και ως μνήμη – και να εκφράζουμε μαζί την ευγνωμοσύνη µας για τη υπέρτατη θυσία τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι ..”

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  ο  ‘οικοδεσπότης ‘ πρόεδρος της Τ.Κ .Ζυμβραγού  κ

Σ. Ξανθουδάκης ,ο πρόεδρος Τ.Κ  Π.Ρουματων κ Λ. Λουφαρδάκης και ο πρόεδρος  Τ.Κ. Κακοπέτρου κ. Ν.Τσιχλάκης. Επίσης εκπρόσωποι φορέων της περιοχής καθώς και αρκετοί κάτοικοι.