Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων – Νεανίδων έρχεται στην Κατερίνη

0
382

Μια σημαντική αθλητική διοργάνωσης, το Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Εφήβων-Νεανίδων θα ζήσει το διήμερο 08 & 09 Ιουλίου, η πόλη της Κατερίνης.

Στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες της νέας γενιάς του ελληνικού κλασικού αθλητισμού.

Περισσότεροι από 1000 αθλητές και αθλήτριες αναμένεται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και υψηλές επιδόσεις, οι οποίες θα τους δώσουν και το εισιτήριο της πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων – Νεανίδων στο Γκροσέτο της Ιταλίας.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, αναφέρει:

«Ο αθλητισμός για κάθε σύγχρονη κοινωνία συνιστά παράγοντα κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Μαζί με την Παιδεία και τον Πολιτισμό αποτελεί σταθερό θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομείται το μέλλον της νέας γενιάς.

Ο Δήμος Κατερίνης, αρωγός διαχρονικά στις πρωτοβουλίες των αθλητικών φορέων της χώρας, για την προώθηση της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, έχει αποδείξει ότι επενδύει, σέβεται και υπηρετεί τον αθλητισμό.

Με αφετηρία τις σκέψεις αυτές, θέλω να επισημάνω ότι αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την πόλη μας, η ανάθεση από τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξενίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Εφήβων – Νεανίδων. Ενός πρωταθλήματος Θεσμού, στο οποίο είμαι βέβαιος, ότι, οι νέοι αθλητές και αθλήτριες της χώρας με αγνό όραμα και ιδεαλισμό, θα καταθέσουν την ψυχή τους μέσα στο στίβο, αναβιώνοντας το κλασικό αθλητικό ιδεώδες.

Εύχομαι από καρδιάς, η διοργάνωση να στεφθεί από απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και να συμβάλει στην ανάδειξη των αυριανών μας πρωταθλητών. Προσκαλώ το φίλαθλο κοινό Κατερίνης, να στηρίξει και να υποδεχτεί με ενθουσιασμό τη νέα γενιά του ελληνικού στίβου.

Καλούς αγώνες, καλή διαμονή στην Κατερίνη και κάθε επιτυχία.»

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κατερίνης.