Δήμος Ναυπλιέων : Στην Διεθνή έκθεση τουρισμού της Μόσχας

0
371

Μετά την συμμετοχή του με απόλυτη επιτυχία στην 15η ετήσια έκθεση New York Travel Show, ο Δήμος Ναυπλιέων υλοποιώντας το σχέδιο προβολής του Δήμου Ναυπλιέων, όπως σχεδιάστηκε από τον Δήμαρχος Δημήτρη Κωστούρο κατέκτησε μια ιδιαίτερα σημαντική χώρα για την μελλοντική ανάπτυξη του τουρισμού, την Ρωσία.

Συμμετέχοντας για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση τουρισμού στη Μόσχα MITT 2018, το Ναύπλιο φανέρωσε πως οι σχέσεις του με την ορθόδοξη Ρωσία είναι πολύ βαθιές και δοκιμασμένες στο πέρασμα του χρόνου.

Η Υπουργός Τουρισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Alla Manilova, κατά την διάρκεια της δεξίωσης που παρατέθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία, ενημερώθηκε αναλυτικά για την αδελφοποίηση του Ναυπλίου με την πατρίδα της την Κρονστάνδη Αγίας Πετρούπολης. Με μεγάλο ενδιαφέρον έλαβε το έντυπο υλικό της έκθεσης καθώς και τα δώρα εκ μέρους του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, για τη ζωή και το έργο του Ι. Καποδίστρια, που μεταφράστηκε ειδικά για τους σκοπούς της αποστολής στα ρωσικά και δήλωσε ότι θα συμπεριλάβει το Ναύπλιο στις επισκέψεις της στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2018.

Σημαντικό ενδιαφέρον απέκτησαν και οι συναντήσεις των μελών της Επιτροπής Τουρισμού με μεγάλους tour operators της Ρωσίας. Ως κύριο θέμα των συζητήσεων επεκράτησε η προώθηση του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής ως τουριστικού προορισμού τόσο για μεμονωμένους Ρώσους ταξιδιώτες όσο και για group.

Την MITT κάθε χρόνο επισκέπτονται πάνω από 23.000 επαγγελματίες επισκέπτες από 79 περιοχές της Ρωσίας καθώς και από 89 άλλες χώρες.

Πέρα από το ρωσικό ενδιαφέρον για το Ναύπλιο, η επιτροπή είχε την ευκαιρία να αναθερμάνει το ενδιαφέρον τόσο της Ελληνίδας Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά , όσο και των κυρίων  Φρυγανά, και  Μπεγλίτη, Πρέσβυ της Ελλάδας στη Ρωσία και Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη αντίστοιχα, για το Ναύπλιο, ως έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.