Ικανοποιημένος ο Γ. Μπουτάρης από τις προσπάθειες για τον καθαρισμό της Θεσσαλονίκης

0
306
Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ικανοποιημένος από τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι στον δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καθαρίσει η πόλη από τους συνολικά 4.000 τόνους απορριμμάτων, οι οποίοι συσσωρεύτηκαν στους δρόμους, καθ΄ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ, εμφανίστηκε σήμερα ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο.

Ο κ.Μπουτάρης υποστήριξε πως οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, “υπερέβαλαν εαυτούς ιδιαίτερα το τριήμερο του καύσωνα” και πως θα τους δοθούν από τρεις ημέρες ρεπό, καθώς “δεν μπορεί να τους δοθεί μπόνους”.

Εξέφρασε το παράπονο πως οι δημότες “θα μπορούσαν τις ημέρες των κινητοποιήσεων να κατεβάζουν τα σκουπίδια σε μαύρες σακούλες και όχι σε μικρά πλαστικά σακουλάκια που δυσκολεύουν την αποκομιδή”.

Επιπλέον, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτη. “Ο ιδιώτης δεν αφορά τον δήμο Θεσσαλονίκης. Θα προσφύγουμε σε ιδιωτική εταιρία μόνο εάν υπάρχει έκτακτη ανάγκη και όχι μόνιμα” είπε χαρακτηριστικά.

“Από την αρχή της θητείας μας λέγαμε ότι οι ανάγκες στην καθαριότητα είναι πάγιες και διαρκείς” επισήμανε ο κ.Μπουτάρης και πρόσθεσε πως έως τις 31 Ιουλίου θα υποβάλλει ο δήμος Θεσσαλονίκης το νέο οργανόγραμμα για την καθαριότητα.

Αυτή τη στιγμή στο οργανόγραμμα υπάρχουν 650 θέσεις, από τις οποίες οι 350 καλύπτονται με μόνιμο προσωπικό, με τον δήμαρχο να τονίζει πως το επόμενο διάστημα “θα σταθμίσουμε ανάγκες, δρομολόγια, θέσεις που απαιτούνται για αποκομιδή απορριμάτων και καθαριότητα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ