Δήμος Παιονίας: Επαφές Δημάρχου Παιονίας στην Αθήνα

0
632
Χρήστος Γκουντενούδης, Δήμαρχος Παιονίας

Στην Αθήνα βρέθηκε το τριήμερο 13-15 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης καθώς είχε επαφές με υπουργεία και υπηρεσίες για την εξεύρεση λύσεων και απαντήσεων σε μείζονα θέματα που απασχολούν τη Δήμο.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Κλάπα και συζήτησε θέματα που άπτονται της διαχείρισης του κέντρου φιλοξενίας της Νέας Καβάλας αλλά και της κάλυψης των δαπανών απορρύπανσης και την αποκατάστασης του περιβάλλοντος της περιοχής όπου διέμειναν επί μακρόν οι πρόσφυγες και μετανάστες στους άτυπους καταυλισμούς.

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος με τον Διευθυντή του Ταμείου Εθνική Άμυνας (ΤΕΘΑ), Στρατηγό κ. Κονδύλη για το αεροδρόμιο της Νέας Καβάλας εντός του οποίου βρίσκονται εγκατεστημένοι πρόσφυγες και μετανάστες και υπάρχει η πρόβλεψη από το υπουργείο Μετανάστευσης να αποχωρήσουν στο τέλος του έτους. Ο Στρατηγός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι υπάρχει η εκπεφρασμένη βούληση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης το εν λόγω πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο να δοθεί προς αξιοποίηση από το Δήμο Παιονίας, όταν θα εκκενωθεί.

Ο κ. Γκουντενούδης μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαδόπουλο, επισκέφθηκαν τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και συζήτησαν με την υπεύθυνη μηχανικό κ. Παπαδάτου για το 4ο Νηπιαγωγείο Πολυκάστρου για το οποίο έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης χρήσης ακινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου εμβαδού 7 περίπου στρεμμάτων, για την ανέγερση και λειτουργία του. Υπήρξε η δέσμευση ότι θα δρομολογηθεί η ολοκλήρωση της μελέτης ώστε έπειτα να χρηματοδοτηθεί η ανέγερση του.

Τέλος, ο Δήμαρχος συνοδεία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαδόπουλου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Ανθρακίδη συναντήθηκαν με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου για να συζητήσουν και να επιλύσουν θέματα που αφορούν την προμήθεια καυσίμων για το Δήμο αλλά γενικότερα τη συνεργασία του Δήμου με το γραφείο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Κιλκίς.