Δήμος Παιονίας: Ημερίδα με θέμα «Την ορθή διαχείριση των Τ.Ο.Ε.Β.»

0
331

Ο Δήμος Παιονίας σε συνέχεια της προσπάθειας ενημέρωσης των δημοτών του για επίκαιρα ζητήματα που τους αφορούν, πραγματοποίησε την Τετάρτη 07/02 ημερίδα – ανοιχτή συζήτηση με αγρότες και αγροτικούς φορείς της Παιονίας με θέμα:

«την ορθή διαχείριση των Τ.Ο.Ε.Β.»

Τα θέματα της συνάντησης εισηγήθηκαν διακεκριμένοι επιστήμονες  μαζί με αγρότες προέδρους  Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, οι οποίοι από κοινού  προσπάθησαν να μπολιάσουν τη θεωρία με την πράξη προς όφελος όλων των παρευρισκομένων.

Ο Δήμαρχος Παιονίας στην τοποθέτηση του τόνισε την ανάγκη αυτοοργάνωσης και αυτοδιοίκησης των Τ.Ο.Ε.Β. από τους αγρότες, οι οποίοι πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Η κλιματική αλλαγή επιτάσσει την συνεχή εξασφάλιση νερού άρδευσης, το οποίο αποτελεί για πολλούς τον σημαντικότερο πόρο για την ανάπτυξη των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Ο κ. Γκουντενούδης Χρήστος τόνισε ότι, παρόλο που η εποπτεία των Τ.Ο.Ε.Β. με την νέα νομοθεσία πέρασε πλέον στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας,  ο Δήμος Παιονίας θα σταθεί αρωγός στις όποιες προσπάθειες των αγροτών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Καραμισάκη Μιχαλία ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Ο Δήμος Παιονίας ευχαριστεί θερμά τους εισηγητές της εκδήλωσης :

  1. Κανάκας Βασίλειος, Πρόεδρος Ε.Ν.Α.Ε., αντιπρόεδρος Τ.Ο.Ε.Β. Χαλάστρας
  2. Κοκκίνης Θεόδωρος, Γεωπόνος Π.Κ.Μ.
  3. Μεσσής Στέλιος Γεωπόνος Πρόεδρος Γ.Ο.Ε.Β. Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά
  4. Μιχαηλίδης Στέλιος, Γεωλόγος Δ/νσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης
  5. Μπαντή Μαρία , Γεωπόνος Τομεάρχης Γ.Ο.Ε.Β. Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά με τομέα ευθύνης τον Αξιό ποταμό
  6. Νίκας Νίκος πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β. Βραχιάς
  7. Στράτος Παναγιώτης πρόεδρος Τ.Ο.Ε.Β. Ν. Χαλκηδόνας
  8. Τόπης Στέργιος, μέλος Δ.Σ. Γ.Ο.Ε.Β. και πρόεδρος Τ.Ο.Ε.Β. Παλιού Σκυλιτσίου Ημαθίας