Δήμος Ναυπλιέων: Οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση

0
392

0 Δήμος Ναυπλιέων, οι Επιτροπές Οργάνωσης της Εκστρατείας ECOMOBIUTY και της Εκστρατείας FREE MOBILITY, ο Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY και οι συνεργαζόμενοι Επιστημονικοί και Κοινωνικοί Φορείς,  διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης της εργασίας για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη του Ναυπλίου από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αργολίδας και του ΕΝΕΓΥΛ Αργολίδας, την Παρασκευή 9 Φεβρουάριου 2018 στις 11.30 πμ, στο Δημοτικό Θέατρο Τριανόν, Πλ. Συντάγματος, Ναύπλιο.

Σύμφωνα με το ECOCITY στη 15η χρονιά της εκστρατείας συμμετέχουν ομάδες μαθητών από 32 πόλεις της χώρας, μεταξύ αυτών και από το Ναύπλιο οι οποίες ανέλαβαν να ερευνήσουν προβλήματα πρόσβασης και να καταθέσουν στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2017 προτάσεις στις Τοπικές Αρχές, για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη τους.

Οι νέες και οι νέοι εξετάζουν τις συνθήκες κυκλοφορίας στην περιοχή τους και τις συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους, με σκοπό τον εντοπισμό προβλημάτων που επηρεάζουν το αστικό περιβάλλον και δημιουργούν συνθήκες εμποδισμού της ελεύθερης μετακίνησης. Θα προσεγγίσουν εκπροσώπους τοπικών Φορέων και θα αξιολογήσουν απόψεις και θέσεις, ενώ θα ερευνήσουν τη γνώμη των πολιτών για τις επιπτώσεις που προκαλούν η ρύπανση από τα μέσα μεταφοράς, η κατάληψη των πεζοδρομίων και η έλλειψη σεβασμού στα δικαιώματα των πεζών.