Ζωγράφου: Σήμερα η νεκροψία για τον θάνατο της 62χρονης υπαλλήλου στην καθαριότητα – Τι απαντά ο Δήμος

0
395

Τα αίτια του θανάτου της 62χρονης Ντανιέλα Πρελορέντζου, εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου,  που πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο αμαξοστάσιο του Δήμου, αναμένεται να φέρει στο φως η νεκροψία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.  Η κηδεία της άτυχης γυναίκας θα γίνει την Τρίτη.

Οι Αρχές θα εξετάσουν το ιατρικό ιστορικό της γυναίκας, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλευε. Η Ντανιέλα Πρελορέντζου, μητέρα τεσσάρων παιδιών μεταξύ των οποίων ενός ΑΜΕΑ και μιας ανήλικης, πρώην συμβασιούχος, είχε γίνει αορίστου χρόνου στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου μετά από δικαστική απόφαση.

Στο πλευρό της οικογένειας της αδικοχαμένης 60χρονης εργάτριας καθαριότητας, με ανακοίνωσή του, βρίσκεται και ο Δήμος Ζωγράφου.

Την ίδια ώρα πάντως το Συνδικάτο ΟΤΑ, επιρρίπτει «βαρύτατες ευθύνες» στη Διοίκηση του Δήμου και κατήγγειλε ότι η δημοτική αρχή «έβαλε τη συνάδελφο να ξαναδουλέψει σε διάστημα μικρότερο των 24ώρων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου έχει ως εξής:

Η εξηνταδυάχρονη Ντανιέλλα Πρελορέντζου εργαζόταν ως οδοκαθαρίστρια στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου.

Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Πέμπτη 29/06, η συγκεκριμένη υπάλληλος δούλεψε για πρώτη φορά την Παρασκευή 30/06, στις 6.30 π.μ μέχρι τις 9.30 π.μ, συλλέγοντας τα σκουπίδια από τα καλαθάκια της λεωφόρου Παπάγου και η επόμενη βάρδια της ήταν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στις 12.01 π.μ, προσήλθε στην εργασία της. Πριν ξεκινήσει να δουλεύει αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έγινε η διακομιδή της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στο πλευρό της βρίσκονταν συνεχώς η δήμαρχος και οι συνάδελφοι της.

Θα γίνει νεκροψία για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Η διοίκηση του Δήμου θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας.