Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης: Ο Δήμαρχος και η Περιφερειάρχης Αττικής στο μεγάλο έργο της Λυκόβρυσης

0
684

Επίσκεψη ενημέρωσης για την πρόοδο των εργασιών πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρενα Δούρου συνοδευόμενη από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής κ. Γιώργο Καραμέρο στο μεγάλο έργο της δημοτικής ενότητας Λυκόβρυσης (Ο.Τ. 9), το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια.
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης κ. Τάσος Μαυρίδης τους υποδέχθηκε στον χώρο συνοδευόμενος από τους Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών,Περιβάλλοντος – Πολεοδομίας και  Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνο Νικολιδάκη και τον κατά τόπον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης κ. Αντώνιο Τσελέντα. Επίσης παραβρέθηκαν οι πρώην Δήμαρχοι Λυκόβρυσης κ. Δημήτρης Φωκιανός και Χρήστος Σκαμάκης. Το έργο πρόκειται να παραδοθεί στους πολίτες της Λυκόβρυσης τους προσεχείς μήνες και αναμένεται να αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή, καθώς περιλαμβάνει διαμόρφωση πλατείας, δυο πισίνες, εκ των οποίων η μια παιδική, ένα αναψυκτήριο, ένα ανοικτό θέατρο 200 θέσεων, χώρους πρασίνου και  αναψυχής και υπόγειο γκαράζ.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά με το έργο: «Είναι αναμφισβήτητα ένα έργο πνοής για τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης. Ένα έργο που έχει τη σφραγίδα του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Φωκιανού και των συνεργατών του, με τη καθοριστική συμβολή των κατοίκων της Λυκόβρυσης.»
Και συνέχισε: «Εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή προωθήσαμε το έργο παρά τις δυσκολίες, καταφέραμε και πετύχαμε η Περιφέρεια Αττικής να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου και έτσι απαλλάχθηκε ο Δήμος μας από μια οικονομική συμμετοχή 1.300.000 € . Ακόμα βελτιώσαμε τη μελέτη του έργου που αφορά την μελέτη γεωθερμίας και εξοικονόμηση ενέργειας, ένα εξίσου σημαντικό έργο χωρίς φυσικά να υπάρχει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση από τον αρχικό προϋπολογισμό και τη προγραμματική σύμβαση με τη Περιφέρεια Αττικής», για να καταλήξει: «Συνεχίζουμε δυναμικά με έργα πνοής με έργα ουσίας με βλέμμα στο μέλλον».