Δήμος Χαλκιδέων: Εγκρίθηκε η μελέτη αποκατάστασης της διατηρητέας οικίας του Ανδρέα Μιαούλη

0
306

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Στερεάς Ελλάδας η αρχιτεκτονική μελέτη που υπέβαλε ο Δήμος Χαλκιδέων, για την αποκατάσταση της διατηρητέας οικίας του Ανδρέα Μιαούλη στην Τοπική Κοινότητα Φύλλων.

Η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στη Λαμία και η απόφαση αναμένεται να καθαρογραφεί και να δοθεί στον Δήμο Χαλκιδέων το επόμενο δεκαπενθήμερο. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί και θετική εισήγηση για το συγκεκριμένο θέμα, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, η έγκριση της μελέτης αποτελεί ιδιαίτερα θετική ενέργεια, αφού πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του σπιτιού του ήρωα της Επανάστασης του 1821.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος είχε διαβεβαιώσει τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Φύλλων σε πρόσφατες εκδηλώσεις, ότι ο Δήμος προχωράει τις διαδικασίες και θα κάνει πράξη την υπόσχεση για αποκατάσταση και ανάδειξη του διατηρητέου σπιτιού του Ανδρέα Μιαούλη, παρά το γεγονός ότι κάποιοι αμφισβητούσαν αυτές τις ενέργειες.