Δήμος Περιστερίου: Εκδήλωση Ενημέρωσης Κοινού και Βιωματικά Σεμινάρια Διατροφής και Άσκησης

0
458

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης κοινού για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) σχεδιάζει μια σειρά δράσεων με κεντρική Εκδήλωση Ενημέρωσης Κοινού και Βιωματικά Σεμινάρια Διατροφής και Άσκησης» στο Δημαρχείο Περιστερίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών, Φίλων Ιατρών «ΚΕΦΙ Αθηνών» και με την υποστήριξη του Δήμου Περιστερίου και των Γυναικών στην Ογκολογία (W4O-HELLAS).

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία σχεδόν το 50% των πιο συχνών καρκίνων μπορεί να προληφθεί. Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας, η ΕΟΠΕ επιθυμεί να φτάσουν με άμεσο τρόπο στο κοινό επίσημες οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για την πρόληψη του καρκίνου.

Παθολόγοι Ογκολόγοι μέλη της ΕΟΠΕ και διαιτολόγοι-διατροφολόγοι θα μιλήσουν και θα απαντήσουν ερωτήσεις του κοινού για θέματα που αφορούν στο ρόλο της διατροφής, της φυσικής δραστηριότητας, της άσκησης και του ισορροπημένου τρόπου ζωής στην πρόληψη του καρκίνου.  

Τα βιωματικά σεμινάρια διατροφής, pilates και yoga έχουν στόχο να ενισχύσουν τη γνώση, μέσω της συμμετοχής του κοινού, ώστε οι καλές συνήθειες να μεταφερθούν στην καθημερινότητα των συμμετεχόντων και των οικογενειών τους. Έχει προγραμματιστεί και ειδικό σεμινάριο άσκησης για ασθενείς.

Η ΕΟΠΕ καλεί όσους θέλουν να συμμετάσχουν να βάλουν τα αθλητικά τους και με θετική διάθεση να έρθουν την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 16:00 στο Δημαρχείο Περιστερίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι άλλες δράσεις της ΕΟΠΕ περιλαμβάνουν:

  1. Διανομή ενημερωτικού υλικού από τα ταμεία 5 καταστημάτων της αλυσίδας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, καθώς και στα lounge της Aegean, σε τρία αεροδρόμια.
  2. Προβολή βίντεο από οθόνες του Μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.
  3. Συμμετοχή στην παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης της UICC (Union for International Cancer Control), με αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χρησιμοποιώντας τα hashtags #WeCanICan #WorldCancerDay #hesmo #HealthyLifestyle #ΥγιεινήΖωή