Δήμος Βύρωνα: Τέθηκε σε λειτουργία το 1ο σύστημα υπόγειων κάδων στην Πλ. Αγίου Λαζάρου

0
420

Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε επίδειξη του 1ου πιλοτικού συστήματος υπόγειων κάδων το οποίο εγκαταστάθηκε στην Πλατεία του Αγίου Λαζάρου.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στα άτυπα εγκαίνια για να παρακολουθήσει τη διαδικασία και πιο συγκεκριμένα τις μεταλλικές στήλες απόρριψης, το σύστημα ανύψωσης (με ηλεκτρική και υδραυλική σύνδεση από την κονσόλα ελέγχου) το οποίο είναι τοποθετημένο πάνω στο πεζοδρόμιο με κλίση ώστε να αποφεύγεται η είσοδος νερού στο φρεάτιο, την υδραυλική υπόγεια πλατφόρμα με τους τέσσερις (4) κάδους 1100 λίτρων, η οποία έχει εγκατασταθεί σε τσιμεντένιο φρεάτιο.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε τα εξής:

«Το σύστημα των υπόγειων κάδων συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών αλλά και του περιβάλλοντος, καθώς  απαλλάσσει από τη δυσοσμία και την ανάπτυξη επιβλαβών για την υγεία μικροβίων, είναι καλαίσθητο, δημιουργεί περισσότερο χώρο και τέλος, αποτρέπει την παράνομη αφαίρεση ανακυκλώσιμων υλικώνμε ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι υπόγειοι κάδοι τέθηκαν σε λειτουργία και είναι στη διάθεση των δημοτών, οι οποίοι και ευελπιστούμε ότι θα «αγκαλιάσουν» την προσπάθεια και θα προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία.

Εφόσον το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία θα εγκαταστήσουμε υπόγειους κάδους και σε άλλα κεντρικά σημεία του Βύρωνα

Στην επίδειξη του συστήματος υπόγειων κάδων παρευρέθηκαν – εκτός από τον Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη – η Γενική Γραμματέας Σταυρούλα Κοττάκη, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης ΚαραγιάννηςΓιάννης ΜαυρίκηςΛεμονιά ΚλωνάρηΧρήστος Σπυρόπουλος και Δημήτρης Κόκκαλης.