Δήμος Λαυρεωτικής: Πανηγυρική δικαίωση του Δημήτρη Λουκά.

0
337

Χθες Τρίτη 9/1/2018 κοινοποιήθηκε η αμετάκλητη απόφαση της ειδικής επιτροπής κατ’ άρθρο 153 του Ν.3463/2006 η οποία ακυρώνει και καταργεί τις υπ’ αριθμ 68700/25316/2017 και 60058/22105/2017 αποφάσεις του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, και δικαιώνει πανηγυρικά τις επιλογές και  αποφάσεις  του ΔΣ της ΔΑΝΕΤΑΛ.

Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι ότι νομιμοποιήθηκαν όλες οι διαδικασίες διαγωνισμών για την αξιοποίηση των παραλιακών κοινόχρηστων χώρων  του Δήμου μας και ότι για το 2018 και τα συνεχή επόμενα χρόνια :

-Θα εισρεύσουν στα ταμεία της ΔΑΝΕΤΑΛ άλλα 300.000 ευρώ που θα προωθηθούν για υλοποίηση  έργων υποδομών , κοινωνικής πολιτικής αλλά και απασχόλησης  ανέργων συνδημοτών μας που βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησής (πρόγραμμα ΟΑΕΔ 55-67 ετών)

 Θα συνεχιστεί και φέτος η αυξητική τάση στην προσέλευση επισκεπτών στις παραλίες του Δήμου μας,  αφού πλέον μετά από χρόνια είναι οργανωμένες, καθαρές , λειτουργικές για όλους  και φιλικές στα ΑΜΕΑ.

– Άνεργοι νέοι της περιοχής μας που απέκτησαν το δικαίωμα της εργασίας θα μπορέσουν να το διατηρήσουν.(πέρυσι  απασχολήθηκαν εποχιακά  περίπου 100 συνδημότες μας )

– Η λειτουργία των 8 νέων επιχειρήσεων που τροφοδοτούνται από τοπικές επιχειρήσεις θα συνεχιστεί απρόσκοπτα τονώνοντας με αυτόν τον τρόπο και για το 2018 την αγορά της τοπικής κοινωνίας.

– Κατοχυρώθηκε  η αδιαπραγμάτευτη θέση  μας να παρέχουμε δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες  στις παραλίες του Δήμου μας για την εξυπηρέτηση των λουόμενων.

– Επισφραγίστηκε  πανηγυρικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δήμου Λαυρεωτικής  στους κοινόχρηστους χώρους των παραλιών μας.

Η Δημοτική Αρχή χαιρετίζει την απόφαση αυτή της επιτροπής του άρθρου 152 που δικαίωσε των αγώνα μας  υπέρ των συμφερόντων  του Δήμου και των Δημοτών μας.

Μια απόφαση που δικαιώνει τις προσπάθειές μας για την αειφόρο  ανάπτυξη του τόπου μας και για την καθιέρωσή του ως ελκυστικού προορισμού για επενδύσεις και ποιοτικό  τουρισμό.

Καταδικάζει οριστικά  τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να ακυρώσει τη διαγωνιστική διαδικασία και να απεμπολήσει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα χρόνων του Δήμου μας με αποτέλεσμα τη στασιμότητα και την υποβάθμιση του τόπου μας.

Η απόφαση αυτή έρχεται στην ουσία για να καταδικάσει αυτούς που δεν τιμούν το θεσμικό τους ρόλο , και που χρησιμοποιούν τη θέση τους για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά και προσωπικά συμφέροντα.

Οι κύριοι αυτοί επί 6 μήνες έβαλαν στόχο ζωής να ακυρώσουν την λειτουργία της ΔΑΝΕΤΑΛ , η οποία τα επόμενα χρόνια  θα αποτελέσει το σημαντικότερο μοχλό ανάπτυξης και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας.

Το μόνο όμως που πέτυχαν ήταν να ακυρωθούν οι ίδιοι από το ανώτατο όργανο , την επιτροπή του άρθρου 152 με τελεσίδικη, αμετάκλητη απόφαση και να ξεγυμνωθούν στα μάτια των δημοτών.

Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια για την βελτίωση της καθημερινότητας του Δημότη , για την ανάπτυξη της περιοχής μας, για τη μείωση της ανεργίας αλλά και για την αύξηση των διαθέσιμων πόρων του Δήμου, με την πυξίδα μας προσανατολισμένη στον άνθρωπο ,στον τόπο μας και στα παιδιά μας.

Τους  υπόλοιπους τους αφήνουμε να τους κρίνει η Ιστορία και οι πολίτες του Δήμου μας