Δήμος Μουζακίου: Δέσμευση Σπίρτζη για χρηματοδότηση του δρόμου Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα

0
372
Γιώργος Κωτσός, Δήμαρχος Μουζακίου

Τη ρητή δέσμευση του Υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη για άμεση εγγραφή σε ΣΑΕ (Συλλογική Απόφαση Έργου) του έργου κατασκευής της οδικής σύνδεσης Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα, απέσπασε ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, σε συνάντηση που είχε μαζί του κατά τηνεκδήλωση παράδοσης στην κυκλοφορία του Α’ τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος(Ε 65).

Ο κ. Κωτσός έθεσε στον κ. Σπίρτζη το ζήτημα διασφάλισης της απαραίτητης πίστωσης για την κατασκευή του δρόμου Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα, παρουσία της Βουλευτή του Νομού μας κ. Παναγιώτας Βράντζα, δεδομένου ότι το έργο είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στο αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο στη Λάρισα.

Ο Υπουργός δήλωσε τόσο στον Δήμαρχο όσο και στη Βουλευτή, ότι στις αρχές του 2018 θα υπάρξει σχετική εγγραφή σε ΣΑΕ του προϋπολογισμού του Υπουργείου του κι’ έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου.

Επισημαίνεται πως ο νέος οδικός άξονας Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα διαθέτει ένα κρίσιμο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ομοειδών έργων, κι’ αυτό είναιη ύπαρξη  ολοκληρωμένης μελέτης, η οποία  χρηματοδοτήθηκε από το ΕΑΠΝΑ 2 με συνολικό προϋπολογισμό έργου 8.500.000 ευρώ.

Επιπλέον η λειτουργία του σύγχρονου δρόμουπρόκειται να απογειώσει την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Θεσσαλίας, καθώς ενώνει τρεις υψηλού επιπέδου τουριστικούς προορισμούς της όπως είναι τα Μετέωρα, το Περτούλι και η Λίμνη Πλαστήρα.

Παράλληλα θα δημιουργηθούν στην περιοχήοι προσδοκώμενες συνθήκες γρήγορης και ασφαλής μετακίνησης των ταξιδιωτών.

Τονίζεται ότι η υφιστάμενη παλιά οδός κρίνεται άκρως επικίνδυνηλόγω της στενότητας και των πολλών φθορών του οδοστρώματος, αλλά και από τα μεγάλα κατολισθητικά φαινόμενα, τα οποία συντελούν στην συχνή διακοπή της κυκλοφορίας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Κερασιάς του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Με βάση τα παραπάνω, απευθυνόμενος στον κ. Σπίρτζη ο Δήμαρχος Μουζακίου υπογράμμισε την τεράστια σημασία της άμεσης χρηματοδότησης του έργου Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα, η οποία θα δρομολογήσει και την γρήγορη υλοποίησή του, αλλάζοντας ριζικά, σε σύντομο χρόνο, τις αναπτυξιακές προοπτικές συνολικά του ορεινού όγκου της Θεσσαλίας.