Ξεκινούν και πάλι τον Ιούλιο οι Συνοικιακές Συνελεύσεις στον Δήμο Κηφισιάς

0
394
Γιώργος Θωμάκος, Δήμαρχος Κηφισιάς
Γιώργος Θωμάκος, Δήμαρχος Κηφισιάς

Στις γειτονιές της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης θα βρεθούν μέσα στον μήνα Ιούλιο 2017 ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τις Συνοικιακές Συνελεύσεις Γιώργος Τσούλος προκειμένου να ακούσουν και να καταγράψουν τα προβλήματα των πολιτών.

Οι Συνοικιακές Συνελεύσεις ξεκίνησαν το 2014.

Η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία των Συνοικιακών Συνελεύσεων βοήθησε την δημοτική αρχή στο να εντοπίσει και να επιλύσει προβλήματα της καθημερινότητας μέσω της άμεσης και τακτικής συνομιλίας των πολιτών με την Διοίκηση. Επίσης οι Συνοικιακές Συνελεύσεις συνεισέφεραν στην επίλυση μικρών ή και μεσαίων τεχνικών προβλημάτων που απαιτούσαν την άμεση παρέμβαση κάποιου συνεργείου προκειμένου να διορθωθεί άμεσα η ζημιά ενώ παράλληλα βοήθησαν στην δρομολόγηση και ιεράρχηση προβλημάτων και έργων κατά την διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η έγκριση, μέσω των Συνοικιακών Συνελεύσεων, προτάσεων για τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 70 συνελεύσεις στις συνοικίες του Δήμου Κηφισιάς.

Η πρώτη Συνοικιακή Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7/07/2017 και ώρα 19.00 στην περιοχή Κεφαλαρίου, (Μικρό Αμφιθέατρο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, Λεβίδου 42).