Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης

0
414

Πυρετωδώς εργάζονται το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό να μπει άμεσα τάξη στους δρόμους της πόλης, μετά την λήξη των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, η πόλη θα μπορέσει να επανέλθει στη προηγούμενή της κατάσταση έως την Κυριακή. Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, βρίσκονται στους δρόμους από τα ξημερώματα σαράντα ένα απορριμματοφόρα, εκ των οποίων τα εννέα για τη συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Πάντως, στους δρόμους παραμένουν περίπου 1000 τόνοι σκουπιδιών, ενώ μόλις χθες μαζεύτηκαν 545 τόνοι απορριμμάτων από τους κάδους.

Στη διάρκεια της νύχτας, πέντε υδροφόρες έπλυναν τους άδειους κάδους και τα σημεία εναπόθεσης των σκουπιδιών, ενώ σύμφωνα με τον κ.Ψαρρά με απολυμαντικό υγρό θα ψεκαστούν όλοι οι χώροι ώστε να απολυμανθούν και να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Τελικώς, οι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι θα εργαστούν κανονικά το Σαββατοκύριακο, όπως ενημέρωσαν τη διοίκηση του κεντρικού δήμου, αν και η αρχική σκέψη ήταν να πραγματοποιήσουν αποχή από την εργασία τους.

Και στους υπόλοιπους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι δουλεύουν πυρετωδώς, κάτω από ιδιαίτερες υψηλές θερμοκρασίες, για να καθαρίσουν όλες οι περιοχές από τα σκουπίδια.