Σαντορίνη: Με τον νέο πρόεδρο του ΣΕΤΕ συναντήθηκε ο δήμαρχος Θήρας

0
361

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Σαντορίνη μεταξύ του Δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου και του νέου προέδρου του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) κ. Γιάννη Ρέτσου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι πρόεδροι των επαγγελματικών φορέων τουρισμού και εμπορείου της Σαντορίνης, εκπρόσωποι του κλάδου της οινοποιίας, μέλη του ΣΕΤΕ στο νησί, καθώς και τα διευθυντικά στελέχη του ΣΕΤΕ (Γιάννης Αμβράζης γενικός δ/ντης, Ξενοφών Πετρόπουλος υπ. Επικοινωνίας), του ΙΝSETE (Ηλίας Κικίλιας, γενικός δ/ντης, Άρης Ίκκος επιστημονικός δ/ντης) και της Marketing Greece (Ιωάννα Δρέττα, δ/νουσα σύμβουλος).

Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία του νέου προέδρου του ΣΕΤΕ με τους μεγάλους προορισμούς και τα θέματα που τους απασχολούν.

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος αναφέρθηκε τόσο στα ζητήματα που προβληματίζουν τον προορισμό όπως ο κορεσμός, η υποστελέχωση των υπηρεσιών, οι ελλιπείς υποδομές όσο και στις προοπτικές και προκλήσεις που καλείται η τοπική κοινωνία να αντιμετωπίσει και να αξιοποιήσει. Η διαχείριση του προορισμού αποτελεί μείζον θέμα για τη Σαντορίνη και σύμφωνα με το Δήμαρχο, ο ΣΕΤΕ θα μπορούσε να στηρίξει ως κοινωνικός εταίρος την προσπάθεια για τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου διαχείρισης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ρέτσος αναφέρθηκε αρχικά στο ρόλο του ΣΕΤΕ για την ποιοτική αναβάθμιση & ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού, δίνοντας έμφαση στο δημόσιο διάλογο για τον τουρισμό, στη συνεχή έρευνα καθώς και στην εκπαίδευση και στη συνεχή κατάρτιση των επαγγελματιών του χώρου. Η διαχείριση ενός προορισμού αποτελεί σημαντικό βήμα προκειμένου ο προορισμός αυτός να συνεχίσει να είναι βιώσιμος και ανταγωνιστικός. Ο ΣΕΤΕ από την πλευρά του θα υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια με όσα μέσα και εργαλεία διαθέτει.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΣΕΤΕ ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, γευμάτισαν στο ξενοδοχείο Vedema με τα μέλη του συνδέσμου στη Σαντορίνη, ενώ το απόγευμα επισκέφτηκαν το Οινοποιείο Βενετσάνος και την Ένωση Θηραϊκών Προϊόντων. Στη Ένωση συναντήθηκαν με τον πρόεδρο κ. Μάρκο Καφούρο και τον γενικό διευθυντή κ. Ματθαίο Δημόπουλο, όπου και συζητήθηκαν θέματα του αγροδιατροφικού τομέα και της σχέση του με την τουριστική ανάπτυξη.