Δήμος Σαρωνικού: Μείωση δημοτικών τελών και τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το 2018 αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού

0
341
Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης
Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης

Μείωση όλων των δημοτικών τελών κατά 2% και μείωση των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων κατά 10% για το έτος 2018, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, 28 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, έπειτα από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημάρχου Σαρωνικού, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μείωση των ανταποδοτικών τελών για καθαριότητα και φωτισμό κατά 2%, τόσο για τα οικιακά όσο και για τα επαγγελματικά τιμολόγια.

Επίσης, υιοθετώντας πρόταση του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την οριζόντια μείωση κατά 10% των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, σε όλες τις δημοτικές ενότητες και σε όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων.

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Σωφρόνης«Οι καρποί της αποτελεσματικής και χρηστής διαχείρισης που εφαρμόζουμε, επιστρέφουν στους πολίτες. Το 2017, με κοινή προσπάθεια από τη Διοίκηση και τα στελέχη μας, πετύχαμε ένα σημαντικό πλεόνασμα στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Το πλεόνασμα αυτό, κατά ένα μέρος επενδύεται ήδη στη αναβάθμιση του στόλου και του εξοπλισμού της Υπηρεσίας,  ενώ το υπόλοιπο αποφασίσαμε να επιστραφεί στους δημότες, με τη μορφή της μείωσης των ανταποδοτικών τελών. Μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων που ήδη προγραμματίζουμε, όπως η τοποθέτηση αποδοτικότερων ενεργειακά λαμπτήρων, στοχεύουμε στην περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων στα επόμενα έτη. Ελπίζουμε λοιπόν ότι θα έχουμε τη δυνατότητα για νέες μειώσεις των ανταποδοτικών τελών για τους δημότες μας και ιδιαίτερα για τους οικονομικά αδύναμους.»

Σχετικά με τη μείωση των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, ο κ. Σωφρόνης τόνισε«Οι επιχειρήσεις της περιοχής μας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα εξαιτίας της κρίσης, αλλά και έκτακτων γεγονότων, όπως το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», που προκάλεσε την πρόωρη διακοπή της φετινής θερινής περιόδου. Με τη μείωση κατά 10% των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, επιχειρούμε να προσφέρουμε μια ανακούφιση σε αυτές τις επιχειρήσεις, οι οποίες στηρίζουν την τοπική μας οικονομία και παρέχουν απασχόληση σε εκατοντάδες ανθρώπους.»