Δήμος Καβάλας: Πρόσκληση σε σεμινάριο του ΚΠΕ Φιλίππων

0
563

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων,  στα πλαίσια της πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»», ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», διοργανώνει τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο: Η αειφορική χρήση του νερού στην αρχαιότητα: «Το αόρατο νερό» στην αρχαία πόλη και στην ευρύτερη περιοχή των Φιλίππων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 01, 02 και 03 Δεκεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. Φιλίππων και στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής και θα λήξει στις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής και απευθύνεται σε 50 εκπαιδευτικούς της χώρας. Το Σεμινάριο περιλαμβάνει ενημερωτικές εισηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια και δραστηριότητες στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων καθώς και σε μνημεία νερού της πόλης της Καβάλας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναδειχθεί η πολιτιστική και τεχνολογική διάσταση των μνημείων νερού στην πόλη των Φιλίππων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα να αναδειχθούν ιδέες, γνώσεις, έννοιες,  αντιλήψεις που αφορούν στην αειφορική διαχείριση του νερού μέσα από σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις βιωματικής μάθησης με τις οποίες ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων αλλά και τα μνημεία του νερού της πόλης (Καμάρες), μπορούν να αποτελέσουν πεδίο δράσης και ευαισθητοποίησης για τον μαθητή.