Η περιφέρεια Αττικής δείχνει την αλληλεγγύη της στη περιφέρεια Β. Αιγαίου – Δωρεά 2,9 εκ. ευρώ για τις επιπτώσεις του σεισμού

0
428
Βρίσα Λέσβου
Η Βρίσα Λέσβου μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017

Την αλληλεγγύη της προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δείχνει έμπρακτα η Περιφέρεια Αττικής, καθώς αποφάσισε να δωρίσει 2.900.000 ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τον μεγάλο σεισμό της 12ης Ιουνίου στη Λέσβο.

Την κίνηση αυτή αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά σχετικό αίτημα της περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Χριστίνας Καλογήρου, στο πλαίσιο του πνεύματος αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης των Περιφερειών της χώρας.

Σχετικά με ενστάσεις που τέθηκαν κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, περί της νομιμότητας της απόφασης, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Χ. Καραμάνος ανέφερε ότι είναι σύννομες στη βάση αυτών που ξεκίνησε προ καιρού η Περιφερειακή Αρχή «ώστε να καταστεί δυνατή και η ανάλογη υλοποίηση της δωρεάς προς στην Κεφαλονιά, η οποία εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια».

Παράλληλα, στις ενστάσεις της  Λαϊκής Συσπείρωσης και του επικεφαλής της παράταξης, Γιάννη Μανουσογιαννάκη, ο οποίος έθεσε ως προβληματισμό την πιθανότητα από τη δωρεά να μην ευνοηθούν οι σεισμόπληκτοι, αλλά οι επιχειρηματίες, ο κ. Καλογήρου απάντησε πως πρόκειται για πολιτική απόφαση της Περιφερειακής Αρχής μετά το αίτημα της κ. Καλογήρου και ότι η δωρεά στοχεύει στην αποκατάσταση του προβλήματος που προκλήθηκε από τον σεισμό και αφορά στην αναπτυξιακή λειτουργικότητα του νησιού.