Δήμος Πλατανιά: «Εορτασμός της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης στο Δήμο Πλατανιά»

0
311
Εορτασμός της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης

Η καθιερωμένη ημέρα μνήμης για την Εθνική Αντίσταση εορτάστηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στα Παλαιά Ρούματα,  που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιών Ρουμάτων και Τοπικούς Φορείς.

Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης  κ. Κουτρούλης Ευστράτιος, ο οποίος αναφέρθηκε  στα ιστορικά γεγονότα της εποχής καθώς και της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης στα Παλαιά Ρούματα, αλλά και στο Δήμο Πλατανιά ευρύτερα.

 

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος  κ. Μαλανδράκης Γιάννης,  μεταξύ των άλλων ανέφερε «..τιμούμε αυτούς που  αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, πολέμησαν και έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για υψηλά ιδανικά, την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση των λαών αρνούμενοι να σκύψουν το κεφάλι στον κατακτητή…», καθώς και ότι «…είναι πολύ σημαντικό οι νεώτερες γενιές να μαθαίνουν για την εποποιία  της Εθνικής Αντίστασης  , που  τα μηνύματα της είναι επίκαιρα ακόμα και στις μέρες μας..»,  όπως χαρακτηριστικά ανέφερε  κατά την ολοκλήρωση του σύντομου χαιρετισμού του.

Φώτο 4.jpgΦώτο 6.jpg