Δήμος Δάφνης – Υμηττού: Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού στην εκπομπή του Attica TV «Δημοσκοπήσεις»

0
419
Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού, Μιχαήλ Σταυριανουδάκης

Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού κ. Μιχαήλ Ι. Σταυριανουδάκης , παρευρέθηκε στις 19 Οκτωβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό  «Attica TV», στην εκπομπή «Δημοσκοπήσεις », καλεσμένος από το δημοσιογράφο κ. Γιώργο Λαιμό και αναφέρθηκε:

Α) στα  έργα υποδομής και ανάπλασης που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται  στο Δήμο, τα οποία έχουν μια σειρά, μια σύνδεση μεταξύ τους,  με απώτερο σκοπό την ομοιόμορφη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου.

Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, από την αρχή της δημαρχιακής του θητείας,  η οποία μετρά 15 συναπτά έτη,  ο Δήμος απορρόφησε περίπου 90.000.000€, αξιοποιώντας  εθνικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, κατασκευάζοντας   σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία , κτίρια πολιτισμού  και πραγματοποιώντας αναπλάσεις ολόκληρων περιοχών.  Είμαστε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς Δήμους στην απορρόφηση και την αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων για αναπτυξιακά έργα είπε χαρακτηριστικά.  Στα 15 χρόνια θητείας μου στη Δάφνη, έχει αναπλαστεί το 70% των περιοχών της,  ενώ στα  7 χρόνια θητείας μου στον Υμηττό, έχει αναπλαστεί το 25 – 30% των περιοχών του .

Συνεχίζοντας ο κ. Δήμαρχος ανέφερε τα μεγάλα  έργα που βρίσκονται στο στάδιο,

αφενός της εγκατάστασης αναδόχου  και της κατασκευής :

  • Η ανακατασκευή του κτιρίου του πρώην ΠΙΚΠΑ με σκοπό τη δημιουργία ενός ακόμα υπερσύχρονου βρεφονηπιακού σταθμού προϋπολογισμού δαπάνης 660.000 €,  πέραν των δυο που έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν,  ο οποίος θα εξυπηρετεί 160 – 170 παιδιά
  • Η ανακατασκευή παιδικών χαρών με στόχο την ποιοτική τους αναβάθμιση και την πιστοποίησή τους για τη νόμιμη λειτουργία τους, προϋπολογισμού δαπάνης 1.170.000,00€.
  • Η Ανάπλαση του Νοτιοδυτικού Τμήματος Πλατείας Ηλία Ηλιού με πρόσθετες Εργασίες στα Υδάτινα Στοιχεία Πλατειών του Δ.Δ. Υμηττού, προϋπολογισμού 180.000€, έργο που αποτελεί συνέχεια του έργου Ανάπλασης πλατειών και οδοστρωμάτων με βιοκλιματικό σχεδιασμό ποσού 5.500.000€ που πραγματοποιήθηκε στον Υμηττό
  • Η ποιοτική – περιβαλλοντική και εμπορική ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου της πόλης, προϋπολογισμού δαπάνης 4.200.000,00€ το οποίο είναι ένα έργο που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης, με πλήρη ανάπλαση της πλατείας δημαρχείου και της γύρω περιοχής όπου σήμερα δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις με στόχο την τόνωση της επιχειρηματικής  και εμπορικής δράσης της περιοχής και την περαιτέρω ανάπτυξη  της ποιότητας ζωής των πολιτών.

και αφετέρου της δημοπράτησης:

  • Η ανακατασκευή οδοστρωμάτων διαφόρων οδών Δημ. Κοιν. Δάφνης – Υμηττού , προϋπολογισμού δαπάνης 855.000,00
  • Ο εκσυγχρονισμός αθλητικών εγκαταστάσεων στο χώρο πολιτισμού και αθλητισμού «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» προϋπολογισμού δαπάνης 1.600.000,00€

Επίσης ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν για την παιδεία. ΄Έχουν κατασκευαστεί 8 νέα σχολικά κτίρια,   ενώ συντηρούνται  κάθε χρόνο  όλα τα σχολεία του Δήμου,  δίνοντας βαρύτητα στις πιο παλιές σχολικές μονάδες. Είμαστε σε φάση έγκρισης μελέτης για την κατασκευή ενός νέου Νηπιαγωγείου που θα στεγάσει το 6ο Νηπιαγωγείο Δάφνης και το & 7ο Νηπιαγωγείο Υμηττού, ενώ στοχεύουμε στην  πλήρη ανακατασκευή των σχολικών συγκροτημάτων του Υμηττού.

Β) Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου  

Ο  κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι, οι κοινωνικές υπηρεσίες που προϋπήρχαν της κρίσης  στο Δήμο, συμπληρώθηκαν με κοινωνικές δομές (κοινωνικό συσσίτιο , κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φροντιστήριο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο  της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», ) που  λειτουργούν και προσφέρουν υπηρεσίες στους  πολίτες με ανεπτυγμένο το  αίσθημα της αλληλεγγύης  και της αλληλοβοήθειας. Η  «ομπρέλα» στήριξης προς τις πάσχουσες κοινωνικές ομάδες είναι μεγάλη, δυστυχώς μέρα με τη μέρα μεγαλώνει ο αριθμός των ατόμων που ζητούν βοήθεια, στο μόνο που υστερούμε, είναι στη φροντίδα των αστέγων, τους οποίους όμως υποστηρίζουμε συνεργαζόμενοι με τους όμορους Δήμους και την Εκκλησία. Στο Δήμο λειτουργούν επίσης,   προγράμματα  για την Τρίτη Ηλικία (ΚΑΠΗ , Βοήθεια στο Σπίτι κ.λ.π.),  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών,  προγράμματα αθλητισμού,  ενώ πραγματοποιούνται πολλαπλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, ελεύθερες για τους πολίτες, καθ` όλη τη διάρκεια του έτους.

Γ) Προσωπικό στοίχημα και στόχοι

Σε σχετική ερώτηση που απευθύνθηκε στον κ. Δήμαρχο σχετικά με το προσωπικό στοίχημα και τους στόχους που έχει θέσει,  είπε μεταξύ άλλων « στοίχημα είναι να παραμείνω αυτός που είμαι,  να εργάζομαι και να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο έως το τέλος της θητείας μου, οι στόχοι που έχουν τεθεί θέλω να υλοποιηθούν στο έπακρο, διότι και υλοποιήσιμοι είναι και χρήσιμοι για την κοινωνία».

Ο  κ. Λαιμός επίσης ρώτησε τον κ. Δήμαρχο, εάν υπάρχει κάποιο έργο το οποίο  θα επιθυμούσε  να  παραδοθεί προς χρήση  σε αυτή τη θητεία, απαντώντας ο κ. Δήμαρχος είπε « το θέμα δεν είναι η ταμπέλα που θα μπει στο έργο, αλλά να ωφεληθεί η κοινωνία από αυτό. Άλλωστε η πολλαπλή επανεκλογή μου φανερώνει ότι ο κόσμος μου αναγνωρίζει και το έργο και την αποτελεσματικότητά μου και τον ευχαριστώ για αυτό.

Δ) Κεντρική πολιτική σκηνή ή αυτοδιοίκηση;

Ολοκληρώνοντας ο κ. Δήμαρχος τη συνέντευξή του   και σε ερώτηση του κ. Λαιμού,  αν τον ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή ή είναι καθαρά αυτοδιοικητικός,  απάντησε ότι, δεν έχει μπει στον προβληματισμό για κάτι διαφορετικό,  εξάλλου τα δυο χρόνια ως τις εκλογές είναι πολύς χρόνος. Παρόλα αυτά  πιστεύει πως η αυτοδιοίκηση είναι το ισχυρότερο βήμα για να αναδειχθούν η  προσωπικότητα, τα προτερήματα και η αποτελεσματικότητα ενός ατόμου.