Δήμος Κηφισιάς: Η ΠΡΟΝΟΗ με καπετάνιο το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής Υγείας και συνοδοιπόρους τους Δασκάλους έκανε «ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ …..ΣΤ’ ΟΝΕΙΡΟ….»

0
351
Η ΠΡΟΝΟΗ με καπετάνιο το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής Υγείας

H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας,  μέσω της  Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, υλοποίησε το τριήμερο  εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ταξίδι…. στο Όνειρο…», συνολικής διάρκειας 12 ωρών, που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας και απευθύνθηκε στους δασκάλους της Β’ Περιφέρειας.

Το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας είναι μια συνεργασία της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας  της Δ/νσής μας και του Τμήματος Εκπαίδευσης  OKANA  και των  Κέντρων Πρόληψης  των Δήμων Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ», Αγ. Παρασκευής – Χολαργού «ΑΡΓΩ», και Ν. Ιωνίας «ΙΡΙΔΑ», για την εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών της Δ/νσής μας στη μέθοδο της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Appreciative Inquiry).

Το  τριήμερο σεμινάριο είχε ως βασικό σκοπό την σύνδεση ανάμεσα στους εκπαιδευτές και τα μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας ώστε να συν-κατασκευαστεί  μια κοινότητα που θα ενθαρρύνει  τα μέλη της στην συν-δημιουργία νέων νοημάτων, στην συν-εξέλιξη και στην αλληλοϋποστήριξη. Επίσης είχε ως στόχο να ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και την  αυτονομία, παράλληλα με την συλλογικότητα  της ομάδας. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 18 Δάσκαλοι από την Β’ Περιφέρεια.

Αυτή η κοινότητα φιλοδοξούμε να αποτελέσει το θεμέλιο και το πλαίσιο μέσα στο οποίο τόσο τα μέλη ατομικά, όσο και η ομάδα συλλογικά  θα συνδεθούν με τα αποθέματα, τις ικανότητες, τις αξίες και τις πηγές δύναμης τους.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ψυχικού στις 10,11 και 12 Νοεμβρίου 2017 .

Συντονίστριες του Σεμιναρίου ήταν :

Αλεξάκη Αρχοντούλα, Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια – Επιστημονικό Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Προνόη” Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ

Αποστολοπούλου Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ» των Δήμων Παπάγου Χολαργού – Αγ. Παρασκευής – ΟΚΑΝΑ

Πλεξίδα Ελένη, Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια Μ.Α.  -Επιστημονικά  Υπεύθυνη  Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Ίριδα” Δήμου Ν. Ιωνίας-ΟΚΑΝΑ

Σιαφαρίκα Ευαγγελία, Yπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας