Δήμος Λαρισαίων: Με εκπροσώπους συλλόγων Ρομά της Ν. Σμύρνης συναντήθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων

0
406
Δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης

Στην σκιά του θλιβερού δυστυχήματος και του θανάτου του 11χρονου παιδιού στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων της κοινότητας Ρομ της Νέας Σμύρνης, είχε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, μια ημέρα μετά το τραγικό περιστατικό του θανάτου 11χρονου παιδιού, το οποίο παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ.

Στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της ασφάλειας της περιοχής, ώστε να μην υπάρξουν νέα θύματα, με το δήμαρχο Λαρισαίων να τονίζει την αναγκαιότητα να ασκηθεί πίεση στον ΟΣΕ, για λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας στην περιοχή και όπου αλλού, εντός της πόλης χρειάζεται.

Σημειώνεται ότι χθες το πρωί ο κ. Καλογιάννης βρίσκονταν στην Αθήνα,  σε σύσκεψη με ανώτερα στελέχη των εταιρειών του ΟΣΕ για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η πόλη από τη διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από τον αστικό ιστό. Αμεσως μετά την γνωστοποίηση του τραγικού συμβάντος, ο δήμαρχος επικοινώνησε εκ νέου με τα στελέχη του ΟΣΕ, που συμμετείχαν στην πρωινή σύσκεψη και έτσι αποφασίστηκε στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΣΕ να βρεθούν στις περιοχές απ΄ όπου διέρχονται σιδηροδρομικές γραμμές προκειμένου να διαπιστωθεί που χρειάζονται παρεμβάσεις για ενίσχυση της ασφάλειας.

Οι εκπρόσωποι της κοινότητας των Ρομά, ενημέρωσαν το δήμαρχο ότι υπάρχει η πρόθεση των κινητοποιήσεων ακόμα και για συμβολικό αποκλεισμό των σιδηροδρομικών γραμμών, με το δήμαρχο να σημειώνει πως η δημοτική αρχή σ΄ αυτές τις κινητοποιήσεις θα είναι παρούσα.