Πρέβεζα: Έρχεται το 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της πόλης

0
286

Η Πρέβεζα ετοιμάζεται να υποδεχθεί, για 35η συνεχόμενη χρονιά, χορωδίες από όλο τον κόσμο στο πλαίσιο του Διεθνές Χορωδιακού Φεστιβάλ της πόλης.

Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου με την καθιερωμένη παρέλαση των χορωδιών από την παραλία της Πρέβεζας που καταλήγουν στο κηποθέατρο της πόλης όπου θα γίνει η τελετή έναρξης.

Για 23η συνεχή χρόνια θα πραγματοποιηθεί και ο Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιακής Μουσικής (Δ. Δ. Χ. Μ.). Ο 23ος Δ. Δ. Χ. Μ. έχει σαν σκοπό την καθιέρωση και εδραίωση του θεσμού, με στόχο την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου και την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος.

Περίπου 350 χορωδίες από όλο τον κόσμο έχουν κατά καιρούς συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του, ενώ κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες από την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο έχουν κατά καιρούς κοσμήσει το πάνελ της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του. Σήμερα, συγκαταλέγεται ως ένα από τα εγκυρότερα φεστιβάλ και διαγωνισμούς στην Ευρώπη με διεθνή ακτινοβολία και κύρος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να δείτε πιο κάτω: