Δήμος Μαλεβιζίου: Η ομάδα εθελοντών τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου

0
368
Αρχαιολογική συλλογή Μαλεβιζίου

Την Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου στο Γάζι, επισκέφτηκε η δραστήρια ομάδα εθελοντών τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, θαυμάζοντας από κοντά τα σπάνια εκθέματα της Συλλογής Μεταξά και τα ευρήματα από ανασκαφές διαφόρων περιοχών του Μαλεβιζίου.

 

Τα μέλη της ομάδας, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Μανουσάκης και ο αρχαιολόγος και ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, Γιώργος Τζωράκης. Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης ευχαρίστησε τις εθελόντριες για το ενδιαφέρον και την επίσκεψή τους στην Αρχαιολογική Συλλογή, ενημερώνοντας παράλληλα και για τα άλλα σημαντικά μνημεία ιστορικού ενδιαφέροντος του Δήμου, όπως για παράδειγμα το Μουσείο του Δ. Θεοτοκόπουλο στο Φόδελε, την Ενετική έπαυλη των Καλλέργηδων στη Ροδιά, το Αίθουσα Τέχνης Κλινάκη στο Μάραθος, τον αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου με τα σπάνια αρχεία, κ.α. Προσκάλεσε επίσης τα μέλη της ομάδας και στα επίσημα εγκαίνια της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο, στην Τύλισο.

 

Από την πλευρά τους οι εθελόντριες – μέλη της ομάδας τουρισμού, ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Κ. Μαμουλάκη για τη φιλοξενία και πρότειναν τη δημιουργία μιας αντίστοιχης ομάδας εθελοντών στο Δήμο Μαλεβιζίου, με την οποία θα μπορούν να συνεργάζονται και να προβάλλουν τους σπάνιους θησαυρούς του Μαλεβιζίου.