ΔΕΗ: Επιθυμούμε την επίτευξη συμφωνίας με τον Δήμο Κοζάνης για το χρέος του ΔΕΥΑK

0
303

Η ΔΕΗ θα συνεχίσει την προσπάθεια για την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, επισημαίνεται σε ανακοίνωση σχετική με την οφειλή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ).

Όπως αναφέρει η ΔΕΗ, “παρά το γεγονός ότι μπορούσε να είναι ιδιαίτερα απαιτητική από τη ΔΕΥΑΚ με βάση τις αποφάσεις των δικαστηρίων, έχει προβεί σε μια σειρά προτάσεων προς τη δημοτική αρχή για τη διευθέτηση του χρέους ξεκινώντας από τη πρόταση για 10% προκαταβολή και το υπόλοιπο σε 100 μηνιαίες δόσεις ενώ προχώρησε και σε δεύτερη πρόταση με 5% προκαταβολή και 100 μηνιαίες δόσεις”. Ήδη, αναγνωρίζοντας όπως αναφέρει τις προσπάθειες της σημερινής δημοτικής αρχής να διευθετήσει το χρέος , της απευθύνει μια ακόμη ευνοϊκότερη πρόταση για μόλις 2,85% προκαταβολή (200.000 ευρώ) και το υπόλοιπο του ποσού να εξοφληθεί με 70.000 ευρώ το μήνα

“Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η διοίκηση της ΔΕΗ και τα στελέχη της δεν διαχειρίζονται δικά τους χρήματα αλλά χρήματα που σε μεγάλο βαθμό ανήκουν στο δημόσιο. Θα πρέπει λοιπόν να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους έναντι των υποχρεώσεων τους και των αποφάσεων των δικαστηρίων. Και βέβαια η όποια διευθέτηση δεν προσφέρεται για οποιαδήποτε εκμετάλλευση ιδιαίτερα σήμερα που και οι δύο πλευρές, ΔΕΗ και δημοτική αρχή, καταβάλουν κάθε προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας και διευθέτησης ενός πολύ σοβαρού χρονίζοντος προβλήματος”, καταλήγει η ΔΕΗ.