Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα στην Παλαιά ΕΟ Πατρών Πύργου και την Παραλία Πατρών

0
274
Κατσιφάρας
Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βατότητας στην Παλαιά Εθνική οδό Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στο τμήμα από τα όρια της Παραλίας Πατρών έως την Κάτω Αχαΐα, που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Εκτελούνται εργασίες όπου το οδόστρωμα έχει υποστεί καθιζήσεις και πραγματοποιούνται αποκαταστάσεις. Επίσης, σε ορισμένα, σημεία σύμφωνα με τη μελέτη, θα γίνει κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης και κατασκευή νέου τάπητα με χρήση τροποποιημένης ασφάλτου.

Ένα σημαντικό τμήμα που αφορά την ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα, συμπεριλαμβανομένου του οικιστικού ιστού της Κάτω Αχαΐας, έχει ολοκληρωθεί. Ειδικότερα, από την Κάτω Αχαΐα μέχρι τα όρια του τοπικού διαμερίσματος Τσουκαλεϊκων έχουν εκτελεστεί οι εργασίες αποκατάστασης και απομένουν οι εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας, έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες ανάπλασης στην Παραλία Πατρών.

Την περιοχή παρέμβασης επισκέφθηκε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Παραμένει άμεση προτεραιότητα μας η οδική ασφάλεια των πολιτών που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας. Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε τους απαιτούμενους πόρους ώστε και η Π.Ε.Ο Πατρών – Πύργου να μετατραπεί σε έναν ασφαλή οδικό άξονα. Το πετύχαμε σε μεγάλο ποσοστό, καθώς από την Κάτω Αχαΐα έως το ύψος των Τσουκαλεϊκων η αναβάθμιση είναι ήδη ορατή. Το διαπιστώνουν καθημερινά οι αναρίθμητοι χρήστες, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν ένα ασφαλή δρόμο για τις μετακινήσεις τους. Προχωρούμε αυτήν την περίοδο σε έργα ανάπλασης στην περιοχή της Παραλίας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και συνάμα αποτελούν χώρους αναψυχής και περιπάτου των πολιτών».

Σε ό,τι αφορά την ανάπλαση στην Παραλία Πατρών, εκτείνεται σε ένα τμήμα 300 μέτρων στην παραλιακή πλευρά, όπου πραγματοποιούνται εργασίες συνέχισης του πεζοδρομίου έως το Γυμνάσιο-Λύκειο Παραλίας. Το πλάτος του πεζοδρομίου επεκτείνεται στα 3,10 μ. και θα περιλαμβάνει κράσπεδο στην πλευρά του δρόμου, πλάκες πεζοδρομίου διαστάσεων 40×40, φύτευση η οποία θα είναι συνεχής και θα διακόπτεται κατά πλάτος των ήδη υπαρχόντων ανοιγμάτων για την πρόσβαση οχημάτων. Σε ικανές αποστάσεις πέραν της συνεχούς χαμηλής βλάστησης, θα τοποθετηθούν παγκάκια, φωτιστικά σώματα και καλάθια αχρήστων. Ακολούθως, θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του οδοστρώματος στο ενδιάμεσο τμήμα από την Παραλία Πατρών έως τα Τσουκαλέϊκα, ώστε να αποτελέσει συνέχεια της ανάπλασης.

Το συνολικό έργο της συντήρησης της Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου στο τμήμα από Παραλία Πατρών έως Κάτω Αχαΐα, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 501) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με προϋπολογισμό 3.200.000 ευρώ.

Τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα στην επίσκεψή του συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αχαϊας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε Αχαϊας.