Το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Αλεξάνδρειας ανοίγει τις πύλες του

0
327
Κοινωνικό φαρμακείο Αλεξάνδρεια
Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλεξάνδρειας ξεκινά τη λειτουργία του, προσφέροντας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες του στους δημότες μας, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι ή βρίσκονται σε πλήρη ένδεια και δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν φάρμακα.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια νέα κοινωνική δομή του Δήμου μας που έχει ως στόχους την  δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη των οικονομικά ασθενέστερων και ευάλωτων συμπολιτών μας, την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας και την κοινωνική ένταξη των ατόμων που πλήττονται από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Η έδρα του στεγάζεται επί της οδού Δημοτικής Αγοράς 64 και στελεχώνεται από Φαρμακοποιό ΠΕ και Βοηθό Φαρμακείου. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2333041456 από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις  ώρες 08:00 π.μ. – 16:00 μ.μ. και στην ηλεκτρονική διεύθυνση kfarmakeio@alexandria.gr , καθώς και στην Υπεύθυνη Πράξης μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης kotaidou@alexandria.gr .
Για την έναρξη λειτουργίας αυτής της νέας κοινωνικής δομής ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας δήλωσε: 
«Το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της φτωχοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού του Δήμου μας αποτελεί μείζον ζήτημα, το οποίο δύναται να αντιμετωπιστεί με συλλογικές προσπάθειες αλληλεγγύης. Πολλοί συνάνθρωποι μας δοκιμάζονται καθημερινά από την φτώχεια και την ανεργία και σε αυτούς ο Δήμος μας οφείλει να συνδράμει τα μέγιστα μέσω της κοινωνικής του πολιτικής, της οποίας μέρος αποτελεί και η ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Αλεξάνδρειας, μέσω συγχρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Κεντρική Μακεδονία 2014 – 2020.
Για την εξασφάλιση των απαραίτητων φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων, το  Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας έχει προγραμματίσει να διοργανώσει διάφορες δράσεις δικτύωσης, με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών και των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων, Μ.Κ.Ο. και λοιπών επιχειρήσεων,  οι  οποίοι παρακαλούνται θερμά να συνδράμουν με οιονδήποτε τρόπο δύνανται κατά περίπτωση».