Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη: Τα παιδιά μαθαίνουν τις κλασικές τεχνικές της χαρακτικής

0
333

Στις κλασικές τεχνικές της χαρακτικής αλλά και στα χαρακτικά έργα της δωρεάς Γρηγοράκη, θα περιηγηθούν τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο κυριακάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη «Ντίνος Κατσαφάνας», στο χώρο της Πινακοθήκης, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 11.00 το πρωί.

Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών (Δ’- ΣΤ Δημοτικού), ενώ όλα τα κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη «Ντίνος Κατσαφάνας» είναι δωρεάν και στοχεύουν στην εξοικείωση των παιδιών με τις εικαστικές τέχνες. Είναι βιωματικού χαρακτήρα και βασίζονται στη συμμετοχική διαδικασία, το διάλογο και τη μετάδοση του γνωστικού περιεχομένου μέσω ομαδικών δραστηριοτήτων δημιουργικής ψυχαγωγίας και έμπνευσης.

Διεξάγονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα καθώς και στη διάρκεια των σχολικών αργιών των Χριστουγέννων και του Πάσχα και απευθύνονται σε παιδιά 6 έως 12 ετών. Υπεύθυνες των προγραμμάτων είναι η Δέσποινα Αλεξιάδου, εμψυχώτρια μουσειακής αγωγής και η Μαρία Πούλου, ιστορικός τέχνης.

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα είναι απαραίτητη η προεγγραφή, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 210 4913588 και ηλεκτρονικά στο e-mail: pinakothiki.nikaia.rentis@gmail.com ενώ μπορούν να ενημερώνονται από την ηλεκτρονική φόρμα: http://pinakothiki-nikaiarentis.gr της Δημοτικής Πινακοθήκης Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη (Ραιδεστού 32 & Π. Τσαλδάρη, 184 53 Νίκαια).