Κώστας Πελετίδης: Ο λαός της Πάτρας πρέπει να τον στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων

0
369
Κώστας Πελετίδης Πάτρα
Κώστας Πελετίδης, Δήμαρχος Πατρέων

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους, και ειδικότερα στην Πάτρα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη ο Δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης.

Ο κ. Πελετίδης εξήγησε πως ο Δήμος Πατρέων διεκδικεί προσλήψεις 1.000 μόνιμων εργαζομένων. Αναφορικά με τη λύση που προωθεί η κυβέρνηση, ανέφερε: «Η χθεσινή τροπολογία της κυβέρνησης που ψηφίστηκε στην Βουλή, παρατείνει την ομηρία των συμβασιούχων και στην συνέχεια, τους απολύει. Στον Δήμο μας απολύονται 64 εργαζόμενοι, γεγονός που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της Καθαριότητας και των Κοιμητηρίων».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «ο αγώνας των εργαζομένων είναι δίκαιος. Ο λαός της Πάτρας πρέπει να τον στηρίξει, αφορά και τον ίδιο γιατί αν η Καθαριότητα περάσει στα χέρια επιχειρηματιών, θα κληθεί να πληρώσει αυξημένα τέλη» και πρόσθεσε: «Εμείς σταθερά διεκδικούμε την άμεση πρόσληψη 1.000 μονίμων εργαζομένων, για να καλυφτούν οι ανάγκες μας σε προσωπικό, να λειτουργεί στοιχειωδώς ο Δήμος μας και οι υπηρεσίες του.

«Ως Δημοτική Αρχή, επιμένουμε και επαναλαμβάνουμε: Ένας τρόπος πολιτικός και καθαρός υπάρχει. Να μετατρέψει τώρα η κυβέρνηση τις προσωρινές συμβάσεις όλων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου. Έτσι μόνο δίνει διέξοδο στους εργαζόμενους και ανάσα σε εκατοντάδες Δήμους», τόνισε.

Στην υπηρεσία Καθαριότητας, πρόσθεσε ο ίδιος «έχουν απομείνει, μετά τις συνταξιοδοτήσεις και την απαγόρευση των προσλήψεων, οι μισοί περίπου εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα: Για την Αποκομιδή 95 εργαζόμενοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου και 15 συμβασιούχοι – παρατασιούχοι που απολύονται. Ενώ στην Σάρωση 74 μόνιμοι και αορίστου χρόνου, 60 Κοινωφελούς Εργασίας και 12 συμβασιούχοι – παρατασιούχοι που θα απολυθούν» και κατέληξε: