Ο Δήμος Κηφισιάς κοντά στα παιδιά με αναπηρία με μια νέα πρότυπη παιδική χαρά!

0
401

Μια νέα πρότυπη παιδική χαρά ΑμεΑ είχε τη χαρά να εγκαινιάσει την Τρίτη 27 Ιουνίου η δημοτική Αρχή του Δήμου Κηφισιάς.  Παιδιά ηλικίας έως 14 ετών υποδέχονται και ανακαλύπτουν καθημερινά την Νέα Κηφισιά.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην λιτή τελετή εγκαινίων ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και επεσήμανε πως η υποδειγματική και πρότυπη παιδική χαρά για Άτομα με Αναπηρία είναι ανοιχτή για τα παιδιά περίπου τέσσερις μήνες.

«Οφείλω να σας ενημερώσω ότι το ζήτημα των παιδικών χαρών κάθε Δήμου είναι σύνθετο, ειδικά για έναν Δήμο όπως η Κηφισιά που διαθέτει περισσότερες από 40 παιδικές χαρές. Στις απαιτούμενες ενέργειες είναι οι μεγάλοι ανοιχτοί ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αλλά και η χρονοβόρα διαδικασία για τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις από το κράτος. Μια απίστευτη γραφειοκρατία, που αφορά σε αναβολές διαγωνισμών, σε άγονους διαγωνισμούς, σε ενστάσεις κλπ.

Έτσι ήταν πραγματικά σημαντική, η έμπνευση και η πρωτοβουλία των Ροταριανών Ομίλων που χρηματοδότησαν και συνέβαλαν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στην υλοποίηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς». Ο Δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε επίσης στο φαινόμενο των διαρκών βανδαλισμών και φθορών στον Δήμο Κηφισιάς λέγοντας χαρακτηριστικά. «Κυριολεκτικά κάθε βράδυ κάποιοι άγνωστοι προκαλούν φθορές στον δημόσιο χώρο. Έτσι και σε αυτόν τον χώρο, άγνωστοι εισέβαλαν και έφθειραν τα συγκεκριμένα όργανα. Εδώ είμαστε για να εγγυηθούμε την συνεχή αποκατάσταση εφόσον αυτή χρειαστεί. Είναι αυτονόητο καθήκον μας», δήλωσε ο κ. Θωμάκος.

Μάλιστα, όπως επισήμανε, στο πάρκο γίνονται συνεχώς βελτιώσεις ενώ ανακοίνωσε πως σύντομα θα λειτουργήσει και το κυλικείο που βρίσκεται στον χώρο.  «Τα παιδιά σε αυτό τον χώρο θα βρουν χαρά και δικαίωση, καθώς θα νιώσουν ότι εμείς είμαστε δίπλα τους».

Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλλαν στην δημιουργία της Πρότυπης Παιδικής Χαράς ΑΜΕΑ.

Από την πλευρά των Ροταριανών ομίλων μίλησαν οι Γρηγόρης Γρηγορόπουλος, απερχόμενος Διοικητής της 2470 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ.Ρ, Χρήστος Κίτσος, εισερχόμενος Διοικητής της 2470 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ.Ρ και η Όλγα Σαράντη, απερχόμενη πρόεδρος του Ρ.Ο. Κηφισιά- Πολιτεία οι οποίοι επεσήμαναν την καλή συνεργασία που είχαν με τον Δήμο. Επίσης μίλησε η Ελισάβετ Βανδώρου, εκπρόσωπος της εταιρείας «Ernst & Young Building a better working world» η οποία ευχήθηκε τα παιδιά με αναπηρίες να περάσουν όμορφες στιγμές στην Παιδική Χαρά.

Στο καταπράσινο περιβάλλον της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου οι μικροί μας φίλοι με αναπηρίες μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες για αλληλεπίδραση και παιχνίδι. Ο χώρος περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα που μπορούν να προσφέρουν την ευκαιρία στα παιδιά με αναπηρίες να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά. Φέρει πινακίδα με το σήμα καταλληλότητας του Υπουργείου Εσωτερικών έχοντας όργανα και εγκαταστάσεις σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα (ΕΝ) και τη ισχύουσα νομοθεσία.

Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν δύο μικρά παιδιά ΑμεΑ, έκοψαν μαζί με το Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, την κορδέλα των εγκαινίων της παιδικής χαράς.

Οι υποδομές που πλαισιώνουν την παιδική χαρά, προσφέρθηκαν από φορείς και εταιρίες ενώ στο έργο σημαντική ήταν η συνδρομή φυσικών προσώπων και της Τεχνικής Υπηρεσίας και των τεχνικών συνεργείων του Δήμου Κηφισιάς.

 

Στα εγκαίνια της Παιδικής Χαράς παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καυγάλακης και Ζέτη Κασιμάτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρήστος Καλός, Κατερίνα Καραλή και Νικήτας Κόκκαλης, εκπρόσωποι Ροταριανών Ομίλων και πολίτες του Δήμου μας.