9ο Greece Race for the Cure: Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στήριξε τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού

0
573

«Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι έτρεξαν για καλό σκοπό. Όλοι μαζί στηρίξαμε έμπρακτα τη προσπάθεια του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” ο οποίος οργάνωσε την Κυριακή το 9ο Greece Race for the Cure®, στην Αθήνα».

Στη σχετική δήλωση προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης μετά την ολοκλήρωση του αγώνα που είχε ως σημείο εκκίνησης το Ζάππειο.

Όπως τόνισε «η ΚΕΔΕ στηρίζει τη προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού. Όλοι μαζί τρέχουμε δίνοντας αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι σήμερα χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο Ζάππειο μαζί μας, ως μέρος μίας παγκόσμιας αλυσίδας η οποία συμβολικά μαζί με τις γυναίκες που έχουν βιώσει το καρκίνο του μαστού δώσαμε ένα μήνυμα ελπίδας. Ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ  στο πλαίσιο της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

«Η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και τη συμβολή του ΙΣΑ πραγματοποιεί δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους στους κατοίκους μικρών και ορεινών περιοχών όλης της χώρας. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα αναδείχθηκαν έγκαιρα ευρήματα ύποπτα για κακοήθεια. Πρόκειται για μια έμπρακτη προσπάθεια που καταβλήθηκε και έχει ουσιαστικά αποτελέσματα σε εκατοντάδες περιπτώσεις».

Να σημειωθεί ότι το Greece Race for the Cure® πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).