Υποψήφια για το ευρωπαϊκό βραβείο βιώσιμης ενέργειας η Τήλος

0
378
Τήλος

Ανάμεσα στους φιναλίστ του διαγωνισμού της EU Sustainable Energy Awards, τα αποτελέσματα του οποίου ανακοινώνονται την Τρίτη, βρίσκεται η Τήλος. Το νησί με τους 800 κατοίκους, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης ενός πρωτοποριακού για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, φιλόδοξου σχεδίου για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που θα καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

Πρόκειται για το πρόγραμμα TILOS, το οποίο σκοπεύει να μετατρέψει το νησί των Δωδεκανήσων στο πρώτο αυτόνομο ενεργειακά νησί της Μεσογείου.

Το TILOS περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός πρωτοποριακό προγράμματος παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Ο Δήμος του νησιού έχει στόχο να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή ενεργειακή αυτονομία με την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου στις αρχές του 2019 για το σύνολο των υποσυστημάτων.

Ο διαγωνισμός της ΕΕ αφορά υλοποιημένα έργα που εισφέρουν αποφασιστικά στον στόχο της Ένωσης για την ανάπτυξη της βιώσιμης ενέργειας μέχρι το 2020 και το 2030.

Η απονομή των βραβείων είναι προγραμματισμένο να γίνει αύριο στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της απογευματινής συνεδρίας του ευρωπαϊκού συνεδρίου για θέματα πολιτικής για τη βιώσιμη ενέργεια EUSEW 2017.