Την αντίρρησή του για τη συγχώνευση των Α.Τ. Δραπετσώνας και Κερατσινίου εκφράζει ο Δήμος

0
356
Βρεττάκος
Χρ. Βρεττάκος, Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Λανθασμένη θεωρεί ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας την απόφαση για τη μεταφορά του αστυνομικού Τμήματος Κερατσινίου στη Δραπετσώνα, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως αυτό δεν προήλθε από πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Μάλιστα, ο δήμαρχος, κ. Χρήστος Βρεττάκος, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αναπληρωτή υπουργό Δημοσίας Τάξης, επισημαίνοντας τα προβλήματα που προκύπτουν από στην περιοχή από τη συγχώνευση των δύο τμημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα δημιουργείται λανθασμένα στην πόλη η εντύπωση ότι για τη μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος Κερατσινίου στη Δραπετσώνα, υπεύθυνη είναι η Δημοτική Αρχή, υπόθεση που δεν ευσταθεί. Για τον λόγο αυτό, απαραίτητες είναι ορισμένες διευκρινίσεις.

Τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται, οι κυβερνήσεις της χώρας προχωρούν σε μια σειρά συγχωνεύσεων δημόσιων υπηρεσιών, μεταξύ αυτών και αστυνομικών τμημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο συμπεριλαμβάνεται και η συγχώνευση του Α.Τ. Κερατσινίου, με αυτό της Δραπετσώνας.

Η Δημοτική Αρχή, επισήμανε, από την πρώτη στιγμή, τόσο στην προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και στην τωρινή, τους κινδύνους που εγκυμονεί για την πόλη και τους κατοίκους της μια τέτοια απόφαση, ενώ σημείωσε την ταλαιπωρία που περιμένει τους δημότες από αυτή την επιλογή.

Παρά τις προσπάθειές μας, που καθυστέρησαν αυτή τη συγχώνευση, εδώ και λίγες ημέρες το Α.Τ. Κερατσινίου μεταφέρθηκε, με κυβερνητική απόφαση και επιλογή της αστυνομικής ηγεσίας, στη Δραπετσώνα.

Με επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργό Δημοσίας Τάξης, ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρεττάκος, υπογράμμισε τη διαφωνία του με τη συγχώνευση των δύο Α.Τ. και κάλεσε τον ίδιο, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία και το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών, που είναι εξαιρετικά ανήσυχοι, να επαναφέρει το Α.Τ. στο Κερατσίνι.

Η Δημοτική Αρχή καλεί την πολιτική ηγεσία του τόπου και την ηγεσία της Αστυνομίας, να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για τη συγχώνευση των δύο Α.Τ., όπως και τους βουλευτές της Β’ Πειραιά να συμβάλλουν ώστε το Α.Τ. Κερατσινίου να επανέλθει στην έδρα του.