Σ.Π.Α.Π. : Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων πόρων

0
394

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη συνάντηση Αντιπροσωπείας του Συντονιστικού Οργάνου των Συνδέσμων Αττικής με το Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Χαρίλαο Φλώρο, συνεργάτες του Υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου και στελέχη της ΜΟΔ, προκειμένου η Αντιπροσωπεία να εκθέσει και να αναζητήσει λύση αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει από τη μη συμπερίληψη των Συνδέσμων των Δήμων στους δικαιούχους Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας για την Πυροπροστασία.

Στην αντιπροσωπεία του Συντονιστικού  μετείχαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Πρόεδρος του ΣΒΑΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΤ και Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας Φώτης Τσομπάνογλου, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΒΑΑΠ, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής Παύλος Καμάρας, το Μέλος του ΔΣ του ΣΥΝΠΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών Βασίλης Λαζάρου, o Γενικός Γραμματέας του ΑΣΔΑ Θεόδωρος Αρβανίτης, ο Ειδικός Συνεργάτης του ΑΣΔΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου Ανδρέας Μποζίκας.

Ειδικότερα, τα μέλη της αντιπροσωπείας, υπενθύμισαν ότι με βάση το αίτημα των Συνδέσμων ζητούνται μόνον 150 περίπου δικαιούχοι του προγράμματος εκ των συνολικά 5.066. Όπως υποστήριξαν τα μέλη της Αντιπροσωπείας, η μακροχρόνια πορεία των  Συνδέσμων, έχει δικαιώσει την ύπαρξή τους και τα αιτήματά τους, αφού και σημαντικό έργο παρέχουν και ιδιαίτερα χρήσιμοι είναι με το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουν, σε σχέση με τους μεμονωμένους Δήμους, αυτό της Διαδημοτικής Συνεργασίας.

Ο Γενικός Γραμματέας και οι συνεργάτες του Υφυπουργού, γνωστοποίησαν στα μέλη της Αντιπροσωπείας την αδυναμία να συμπεριλάβουν τους Συνδέσμους στην πρόσφατη προκήρυξη για την πυροπροστασία.  Παράλληλα όμως, κάλεσαν τους Συνδέσμους σε συνεργασία προκειμένου στα επόμενα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας και κάλεσαν τους Συνδέσμους να εκπονήσουν λεπτομερή σχέδια δράσεων απορρόφησης και αξιοποίησης των εργαζομένων που θα προσληφθούν, με συγκεκριμένη μορφή που θα μπορέσει να τύχει αποδοχής και άρα συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τον κ. Γενικό και τους συνεργάτες του κ. Υφυπουργού για τη συνάντηση και την ενημέρωση και τις κατευθυντήριες γραμμές για το πως πρέπει να κινηθούμε στη συνέχεια. Εξηγήσαμε ότι το αίτημά μας για συμμετοχή των Συνδέσμων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, είναι μικρό σε σχέση με το σύνολο.

Πιστεύουμε ότι μπορούμε τελικά να λύσουμε το θέμα της στελέχωσης των Συνδέσμων προκειμένου να φέρουν σε πέρας με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το δύσκολο και πολυποίκιλο έργο που επιτελούν.  Είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν περιθώρια για την επίλυση του θέματος και θα επανέλθουμε με νέες προτάσεις, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις, ώστε ακόμη και με νέα προγράμματα να βρούμε λύση, προκειμένου  και οι ανάγκες μας σε προσωπικό να καλυφθούν, αλλά και να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας.

Οι Σύνδεσμοι των Δήμων θα είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια της Πολιτείας που θα συμβάλλει στην δημιουργία και ανάπτυξη και νέων καινοτόμων κοινωφελών προγραμμάτων που απαντούν και συμβάλλουν με αποτελεσματικότητα στην ανθρωπιστική κρίση».