Σ.Π.Α.Π. : Δράσεις καθαρισμών και αποψιλώσεων αστικών και περιαστικών περιοχών στο Δήμο Πεντέλης

0
396

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) στο πλαίσιο σειράς δράσεων για καθαρισμό των ξερών χόρτων σε περιαστικές και κατοικημένες περιοχές των Δήμων Μελών του, πραγματοποίησε σειρά καθαρισμών και αποψιλώσεων στο Δήμο Πεντέλης, βοηθώντας έτσι στην προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο.

Ειδικότερα, εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π. βοήθησαν το Δήμο Πεντέλης, στον καθαρισμό από ξερά χόρτα στο Άλσος που βρίσκεται απέναντι από την Μονή Πεντέλης και πέριξ της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στο δασάκι στην εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ, στο Άλσος που βρίσκεται ο τάφος της Δουκίσσης Πλακεντίας, στην περιοχή των ιατρικών και τα οικόπεδα γύρω από το Κρυστάλλειο Δημοτικό σχολείο.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου Βλάσσης Σιώμος της ΚΕΔΕ δήλωσε:

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύνδεσμός μας έχει εκπονήσει και εκτελεί πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων σε όλους τους Δήμους Μέλη.   Tην εβδομάδα που πέρασε ολοκληρώσαμε την εκπαίδευση των χορτοκοπτών και τη συνδρομή που παρείχαμε σε καθαρισμούς και αποψιλώσεις σε επίκαιρα αστικά και περιαστικά σημεία στο Δήμο Πεντέλης, με στόχο των καθαρισμό όσο το δυνατόν περισσότερων περιοχών.

Χρησιμοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις και επιστρατεύουμε κάθε διαθέσιμο μηχάνημα, όχημα και μέσο προκειμένου να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας στις αστικές και περιαστικές περιοχές και να προετοιμαστούμε σωστά για κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο.

Συνεχίζουμε να φροντίζουμε το περιβάλλον όλο το έτος, με διάφορους τρόπους, όπως η κάθε εποχή του χρόνου επιβάλλει.  Τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη, η οποία είναι πολύ σημαντική για την προστασία τόσο του Πεντελικού, αλλά και των αστικών περιοχών.

Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες εβδομάδες να πραγματοποιούμε ανάλογες δράσεις στους Δήμους Μέλη μας.  Έχουμε και πάλι ως στόχο να καλύψουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση μπορούμε και να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του πρασίνου των Δήμων του Πεντελικού».