Στην Ρόδο η συνέχεια του Πανελληνίου Αγώνα Πρωταθλήματος Ταχύτητας Αυτοκινήτων

0
291

Τη «σκυτάλη» για τη διεξαγωγή του 2ου Πανελλήνιου Αγώνα Πρωταθλήματος ταχύτητας αυτοκινήτων στη Ρόδο, το διάστημα 28 και 29 Οκτωβρίου του 2017, παρέλαβε από την οργανωτική επιτροπή αγώνων, αντιπροσωπεία του Δήμου Ρόδου, που παρακολούθησε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου τον 1ο αγώνα του πρωταθλήματος, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου, με συνδιοργανωτές την εταιρία Start Line, ΔΙΕΛΠΙΣ περί αγώνων, την ΕΠΑ/ΟΜΑΕ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κο Σάββα Διακοσταματίου και τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κο Στέφανο Κυριαζή, ενημέρωσε το Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τη διεξαγωγή των αγώνων. Ο Δήμαρχος έδωσε εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες προετοιμασίας, σε συνεργασία με εθνικούς και τοπικούς φορείς, ώστε τα νησί μας μετά από τριάντα πέντε (35) χρόνια, να φιλοξενήσει αγώνες υψηλού επιπέδου, με στόχο τη θεσμοθέτηση τους.

«Η αναβίωση των αγώνων στα πλαίσια ενός πρωταθλήματος είναι σημαντική, όχι μόνο γιατί ικανοποιεί την αγωνιστική διάθεση των οδηγών και φιλάθλων του αθλήματος, αλλά γιατί δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επαναφορά διοργανώσεων που θέτουν τις βάσεις προσέλκυσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Διακοσταματίου. Στη διεξαγωγή αγώνα μετά από τρεισήμισι δεκαετίες, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο κος Κυριαζής. Συγκεκριμένα δήλωσε: « Ο Δήμος Ρόδου στηρίζει και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό . Μετά από τριάντα πέντε (35) χρόνια αναβιώνουμε το Σιρκουί της Ρόδου. Είναι χρέος μας η επιτυχημένη διοργάνωση και για το λόγο αυτό είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τους φορείς, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος που θα φιλοξενήσει φέτος το νησί μας».

Το διήμερο 28 και 29 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθούν δύο αγώνες στο νησί μας. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

28 Οκτωβρίου 2017: Μετά την τελετή λήξης της παρέλασης της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» του 1940, θα διεξαχθεί αγώνας ιστορικών αυτοκινήτων περιμετρικά των τειχών της Μεσαιωνικής πόλης, με τελικό τερματισμό τη Λίνδο.

29 Οκτωβρίου 2017: Πανελλήνιος Αγώνας Ταχύτητας Αυτοκινήτων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μαριτσών.