ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

0
355
Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Πρωτοχρονιάς του 2018, που τελέστηκε χθες το πρωί στον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, χοροστατούντος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου, παρέστη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και το Συντονιστή Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρη Αηδονόπουλο.

Παρουσία πλήθους πιστών, ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε τη λειτουργία της πρώτης μέρας του έτους και αντάλλαξε ευχές με τους εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, των αρχών και φορέων της Θεσσαλονίκης και με τους πολίτες.

Μετά το πέρας της δοξολογίας ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εύχομαι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, σε όλους τους Έλληνες, το νέο έτος να αποτελέσει την αρχή για μια νέα περίοδο ευημερίας, ασφάλειας, δημιουργίας και προκοπής. Εύχομαι το 2018 να αποτελέσει χρονιά ανάτασης για τον Ελληνισμό, χρονιά ανάπτυξης για την πατρίδα μας. Το νέο έτος να είναι ειρηνικό, να είναι χρονιά αλληλεγγύης και ενότητας, να είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της και θα αισθανθεί και πάλι δυνατή να κάνει νέα βήματα μπροστά. Όλοι μαζί οφείλουμε να εργαστούμε και φέτος σκληρά για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Μακεδονία μας και για την Ελλάδα μας. Ας σκύψουμε όλοι πάνω από τους συνανθρώπους μας που βιώνουν ανυπέρβλητα προβλήματα αποδεικνύοντας ότι παρά τις δυσκολίες, η κοινωνική συνοχή και η αλληλεγγύη είναι αδιαμφισβήτητες κατακτήσεις της κοινωνίας μας. Να προτάξουμε όλοι το συμφέρον του τόπου, το συλλογικό συμφέρον, και ενωμένοι να βγάλουμε επιτέλους τη χώρα από την πολυετή κρίση. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εργαζόμαστε γι’ αυτό το σκοπό και στόχος μας είναι να βγάλουμε πρώτοι την περιοχή μας από την κρίση και να τη βάλουμε σε πορεία ανάπτυξης και ευημερίας. Χρόνια πολλά και καλά σε όλους. Με υγεία και ευτυχία το 2018».