Ο Δήμος Σφακίων τίμησε τη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος του Καλλικράτη

0
280

Εκδήλωση μνήμης των 74 χρόνων από το ολοκαύτωμα του ιστορικού χωριού Καλλικράτης από τους Γερμανούς τον Οκτώβρη του 1943, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

Τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στον χώρο του Ηρώου και στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Σφακίων κ. Ζερβό Ιωάννη, και ομιλία για τα γεγονότα της εποχής από τον κ. Πολέντα Μανούσο, Υποστράτηγο ε.α.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και έκαναν κατάθεση στεφάνων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Καλογερής Νικόλαος, ο εκπρόσωπος του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη Παύλου και Πρόεδρος της Ένωσης Σφακιανών Αθηνών κ. Μανουσογιαννάκης Ιωσήφ, , ο Διοικητής ΚΕΝΑΠ κ. Τσόγκας Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Αποκορώνου κ. Γύπαρης Γεώργιος, εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων ο Υπαστυνόμος Α΄ κ. Χαιρετάκης Αντώνιος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων κ. Μπουντουράκης Δημοσθένης, ο Λιμενοσταθμάρχης Λ.Σ. Σφακίων κ. Γκαζάς Γεώργιος, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Πατσιανού κ. Καούδης Αθανάσιος, από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών στρατού ξηράς Χανίων ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Κυριακάκης Ελευθέριος, από την ο Ένωση Αγωνιστών Εθνικής αντίστασης 1941-1945 ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Μπασιάς Θεόδωρος, από την Ένωση Σφακιανών Χανίων ο κ. Ψαρουδάκης Γεώργιος και ο Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλικράτη κ. Κωνσταντινίδης Αντώνιος.

Ακολούθησε φιλοξενία από τον Δήμο Σφακίων και τον Πολιτιστικό σύλλογο Καλλικράτη.