Ηλίας Ψινάκης Ψηνάκης, Δήμαρχος Μαραθώνα
Ηλίας Ψηνάκης, Δήμαρχος Μαραθώνα

Τις δυνατότητες παρέμβασης της Πολιτείας για την διευκόλυνση του έργου του Δήμου Μαραθώνα συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη ο δήμαρχος Ηλία Ψηνάκη και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Ψηνάκης ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να αποκατασταθούν βλάβες στην ύδρευση του δήμου που προκλήθηκαν από την πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική.

Ο κ. Σκουρλέτης συμφώνησε στην επιχορήγηση του Δήμου, με σκοπό την υλοποίηση έργων υποδομής, για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ψηνάκης έθεσε στον υπουργό και άλλα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο, όπως η ένταξη στο «Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ» τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, η εξόφληση των οποίων θα δώσει τη δυνατότητα στον δήμο να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στην αύξηση της επισκεψιμότητας τόσο στο Δήμο Μαραθώνα όσο και στο σύνολο της Αττικής.

Επίσης, εκφράστηκε η ανάγκη στελέχωσης του δήμου με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου να ωριμάσουν έργα υποδομών και στη συνέχεια να υλοποιούνται αποτελεσματικά.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα εξακολουθεί να στηρίζει έμπρακτα τα αιτήματα των δήμων, με κατεύθυνση στην αποτελεσματικότερη και ουσιαστικότερη λειτουργία τους, για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών.