Με απόλυτη επιτυχία η ποδηλατοδρομία-πεζοπορία που διοργάνωσε ο Δήμος Λαυρεωτικής

0
304

Με  απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  ποδηλατοδρομία-πεζοπορία που οργάνωσε ο Δήμος Λαυρεωτικής στην Κερατέα, την περασμένη Κυριακή, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας(Ε.Ε.Β.Κ.).

Το παρόν στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του περιβάλλοντος έδωσε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος ήταν αυτός που έδωσε την εκκίνηση στην πρώτη ποδηλατοδρομία, κατά την οποία έλαβαν μέρος 75 ποδηλάτες. Αμέσως μετά ξεκίνησαν τη δεύτερη διαδρομή τους 60 πεζοπόροι με τους μικρούς ποδηλάτες από την Πλατεία Ηρώων της Κερατέας.

Ο κ. Λουκάς, ο οποίος συμμετείχε και στην πεζοπορία, στον χαιρετισμό του δήλωσε: «Στόχος της σημερινής δράσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες ως προς τη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, ωφελώντας με αυτό τον τρόπο τόσο το περιβάλλον όσο και την σωματική τους υγεία. Αυτό που πρέπει να αλλάξουμε είναι ο τρόπος συμπεριφοράς μας μέσα στην πόλη, επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς, καθώς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή. Ευχαριστούμε για την ενεργό συμμετοχή τους το Γυμναστικό Σύλλογο Κερατέας, το Αθλητικό Σωματείο Δικυκλιστών Λαυρεωτικής, το Σύλλογο «Νίκη» Κερατέας, το αθλητικό τμήμα του ΝΠΔΔ «ΘΟΡΙΚΟΣ», αλλά και την Τροχαία Κερατέας, που μερίμνησε ώστε να διεξαχθεί η σημερινή βόλτα με ασφάλεια.»

Μετά το πέρας της ποδηλατοδρομίας προσφέρθηκαν σάντουιτς, χυμοί και νερό, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν τιμητικό έπαινο. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα show bmx ποδηλάτων από επαγγελματίες του χώρου, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους!