Μετεωρολογικό σταθμό απέκτησε ο Δήμος Πειραιά

0
378

Μετεωρολογικό σταθμό απέκτησε ο Δήμος Πειραιά, μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Στο εξής θα υπάρχουν δεδομένα καταγραφής από τον μετεωρολογικό σταθμό, τα οποία θα βοηθήσουν στην αποτύπωση του κλίματος της περιοχής αναφορικά με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και ποιους μήνες επικρατούν, με το ύψος βροχής, με τις ταχύτητες ανέμων και τις ριπές. Πλέον, θα καταγράφονται στατιστικά στοιχεία και θα γίνονται προγνώσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια, γεγονός το οποίο είναι σημαντικό σε ό,τι αφορά την Πολιτική Προστασία.

Κάτοικοι κι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τις τρέχουσες μετεωρολογικές συνθήκες της περιοχής αρχικά από την ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr) και στο άμεσο μέλλον από την ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά.

Επίσης οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα καταγραφής του σταθμού, τα οποία δύναται να χρησιμοποιηθούν για διάφορα projects κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, δήλωσε:

«Μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, τοποθετήθηκε μετεωρολογικός σταθμός στην πόλη μας και συγκεκριμένα στο 1ο Γυμνάσιο Καλλίπολης, με στόχο την άμεση ενημέρωση των πολιτών για τις καιρικές συνθήκες στον Πειραιά, αλλά και την καταγραφή χρήσιμων δεδομένων για το κλίμα της περιοχής. Επιπλέον, τα δεδομένα του σταθμού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον πιο αποτελεσματικό επιχειρησιακό προγραμματισμό του Δήμου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και ως αποδεικτικά στοιχεία σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα οι δημότες μας θα έχουν τη δυνατότητα στο άμεσο μέλλον, να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες στην πόλη από την ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά. Θεωρώ πως είναι μια θετική εξέλιξη, με σημαντικά οφέλη καθώς δεν υπήρχε στον Πειραιά και δη στο λιμάνι, μετεωρολογικός σταθμός».