Λέσβος: Πάνω από 80 ιστιοπλόοι συμμετείχαν στον αγώνα στη μνήμη του Νικόλαου Κουκλέλη

0
258

Το λιμάνι της Μυτιλήνης γέμισε με πανιά στον διασυλλογικό ιστιοπλοϊκό αγώνα για τις κατηγορίες optimist και laser 4.7, στις 28 και 29 Οκτωβρίου, προς τιμήν της μνήμης του  διεθνούς φήμης Λέσβιου πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Νικόλαου Κουκλέλη (1921-1995).

Στον αγώνα συμμετέχουν 80 περίπου ιστιοπλόοι, εκτός από τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες του Τμήματος Ιστιοπλοΐας Ολυμπιακών Διαδρομών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης (ΙΟ), και αθλητές και αθλήτριες από ιστιοπλοϊκούς ομίλους Χίου και Αττικής.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο ΙΟΜ, μαζί με το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου ως συνδιοργανωτή και χορηγό, πέτυχε τις προϋποθέσεις για την καθιέρωσή του αγώνα «ΚΟΥΚΛΕΛΗΣ Cup» σε ετήσια βάση.

Ο Νικόλαος Κουκλέλης, μεταξύ άλλων, ήταν από τους πρωτοπόρους καταμετρητές της κλάσης finn της Παγκόσμιας ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ISAF) και διετέλεσε επί σειρά ετών Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Φινν (International Finn Association).

Η διεξαγωγή αυτού του αθλητικού γεγονότος, που αποτελεί ελάχιστη τιμή στον σπουδαίο αθλητή Νικόλαο Κουκλέλη, αναμένεται να αποτελέσει τόσο εφέτος, όσο και κάθε χρόνο, αφορμή προσέλκυσης νέων Λέσβιων αθλητών στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας Ολυμπιακών Διαδρομών.

Στο πρώτο «ΚΟΥΚΛΕΛΗΣ Cup», Πρόεδρος Επιτροπής Αγώνων (Race Οfficer) ήταν ο κ. Αθανάσιος Παπαντωνίου, μέλος της επιτροπής διοργάνωσης αγώνων της ISAF, ενώ οι κριτές που συμμετέχουν είναι από την Ανώτατη Επιτροπή Εφέσεων και Ενστάσεων (ΑΕΑΕ) της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ).