ΚΕΔΕ: Το υπ. Εσωτερικών να παρουσιάσει μια τελική «καθαρή λύση» για τους συμβασιούχους

0
319
Γιώργος Πατούλης

Να παρουσιάσει το τελικό κείμενο της νομοθετικής ρύθμισης για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις ανανεώσεις των συμβάσεων των εργαζομένους στους ΟΤΑ, μετά την απόρριψή τους ως αντισυνταγματικές από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καλεί η ΚΕΔΕ το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργου Πατούλη, οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των συμβασιούχων, «δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία»

Αναλυτικά η τοποθέτηση του προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργου Πατούλη:

«Οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, μετά τη σημερινή του συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, αντί να μας καθησυχάσουν , μας δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων και το εργασιακό τους μέλλον.

Ο κ. Σκουρλέτης έχει δεσμευθεί για προώθηση νομοθετικής ρύθμισης που θα δίνει οριστική και νόμιμη λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων. Σήμερα όμως δεν παρουσίασε καμία τέτοια ρύθμιση. Αντίθετα, προσπάθησε «να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα» και να αναφερθεί σε δήθεν λύσεις που όχι μόνον δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά το παραπέμπουν στις καλένδες. Λύση για τους χιλιάδες απλήρωτους σήμερα συμβασιούχους δεν είναι ούτε οι συμβάσεις διμηνιτών, ούτε οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Επιπλέον, ανησυχούμε ακόμη περισσότερο για το αν θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι για τις υπηρεσίες που ήδη παρείχαν, μετά την τοποθέτηση του κ. Υπουργού που ουσιαστικά «πετάει το μπαλάκι» στα κλιμάκια του Ελεγκτικού. Λες και τα κλιμάκια ήταν αυτά που προώθησαν τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που κρίθηκε αντισυνταγματική.

Ο κ. Σκουρλέτης έχει δεσμευθεί για «καθαρή λύση» . Ας αφήσει τα μισόλογα και τις υπεκφυγές κι ας παρουσιάσει επιτέλους το τελικό κείμενο της νομοθετικής ρύθμισης που όλοι περιμένουμε. Κάθε άλλη πρόταση, είναι κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων. Αυτή την καθαρή λύση θα απαιτήσουμε στη συνάντηση που θα έχουμε μαζί του την προσεχή Πέμπτη.

Σε κάθε περίπτωση, οι αιρετές διοικήσεις των Δήμων μαζί με τους εργαζόμενους, θα δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα για την οριστική δικαίωση των συμβασιούχων.

Η θέση της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι ξεκάθαρη. Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς , αφού εμείς πληρώνουμε, για το πόσους εργαζόμενους και για πόσο χρονικό διάστημα χρειαζόμαστε. Αυτό άλλωστε ισχύει σε όλη την Ευρώπη και κάποια στιγμή θα πρέπει να ισχύσει και στη χώρα μας».